Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vloupání do objektů

KLATOVSKO - Policisté na různých obvodních odděleních na Klatovsku přijali šest oznámení do rekreačních objektů. 

V obcích na Plánicku v uplynulých několika dnech neznámý pachatel vnikl do čtyř  rekreačních objektů. Například v jednom domě pachatel vnitřní prostory prohledal a odcizil svazky klíčů. Dále vnikl do hospodářského objektu, kde z vnitřního prostoru nic neodcizil, ale z garáže vzal vrtačku, dvě úhlové brusky, dvě motorové pily a další náčiní. Majiteli tak svým jednáním způsobil škodu nejen odcizením věcí, ale i poškozením. Případy prověřují policisté z obvodního oddělení v Plánici.
V uplynulých třiceti dnech  neznámý pachatel v obci u Nýrska vnikl do rekreační chaty. Pachatel poškodil okno, a poté co vnikl do vnitřního prostoru, odcizil potraviny i další věci. V tomto případě pachatel způsobil škodu přesahující čtyři tisíce korun.
V Nýrsku vnikl v posledních sedmi dnech neznámý pachatel na oplocený pozemek u objektu, kde z přístavku u stodoly odcizil motorovou travní sekačku za patnáct tisíc korun. Případem se zabývají policisté z obvodního oddělení Nýrsko. 
Policisté v uvedených případech zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádež a porušování domovní svobody. Veškeré okolnosti zjišťují a po pachatelích a odcizených věcech pátrají.


por. Bc. Hana Kroftová
2. února 2022

vytisknout  e-mailem