Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vloupání do ordinací lékařů

Novojičínsko - Někdo v noci vykradl ordinace lékařů na poliklinice v Kopřivnici. 

V noci na 16. dubna vnikl do budovy polikliniky na ulici Štefánikova v Kopřivnici doposud neznámý pachatel. Zloděj ze dvou ordinací lékařů odcizil peníze. Celková škoda odcizením a poškozením přesáhla částku dvacet tisíc korun.


Stalo se ...

Vloupání do řeznictví

V době od 12. do 16. dubna vnikl ve Fulneku neznámý pachatel do prodejny řeznictví. Z prodejny, kterou prohledal, si odnesl finanční hotovost. Předběžná škoda poškozením činí šest tisíc korun, škoda odcizením přesáhla částku deset tisíc korun. Fulnečtí policisté po pachateli krádeže a poškozování cizí věci usilovně pátrají.

Vloupání do nápojového automatu

Během poledne dne 16. dubna v objektu jedné z novojičínských středních škol kradl zloděj. Neznámý pachatel vypáčil zámek u nápojového automatu, ze kterého odcizil plastovou kasu s mincemi. Odcizením a poškozením nápojového automatu byla způsobena škoda přes pět tisíc korun. Novojičínští policisté případ prošetřují pro trestný čin krádeže a po pachateli intenzivně pátrají.

Krádež dřeva

Škodu přes třicet tisíc korun způsobil neznámý pachatel, který pokácel několik stromů ve Štramberku. V době od 28. března do 15. dubna měl pachatel v lesním porostu nad ulicí Závišická, pokácet 13 kusů vzrostlých stromů o celkovém objemu 37 kubíků, z kterých odcizil 22 kubíků pořezaného dřeva. Dále ještě odcizil dalších 15 kubíků pořezaného dřeva. Škoda odcizením byla způsobena majitelce dřeva a společnosti Lesy České republiky.

Vandal se vyřádil na zaparkovaném vozidle

Terčem vandalismu se stalo zaparkované vozidlo Škoda Octavia v obci Hostašovice na Novojičínsku. V době od 11. do 15. dubna prozatím neznámý pachatel  poškodil zaparkované vozidlo u rodinného domu. Vandal vyryl do laku na přední kapotu, na střeše, blatníku, nárazníku a na čelní sklo vozidla různě hluboké a dlouhé rýhy. Svým jednáním způsobil majiteli vozidla škodu nejméně třicet tisíc korun. Novojičínští policisté případ šetří pro přečin poškození cizí věci a pachateli v případě dopadení hrozí až jeden rok odnětí svobody.

Další řidič pozitivní na drogy

Opel Vectra řídil na počátku měsíce dubna v Mořkově 24letý mladý řidič, jemuž orientační drogový test prokázal přítomnost návykové látky Amfetaminy v organismu. Řidič se po zákonné výzvě podrobil lékařskému vyšetření s odběrem tělních tekutin. Dechová zkouška byla negativní. Na místě mu byla zakázána další jízda s vozidlem a zadržen řidičský průkaz. Následnou imunochemickou metodou FPIA na přístroji AxSYM ve Fakultní nemocnici v Olomouci byla ve vzorku moči prokázána přítomnost návykové látky ze skupiny Amfetaminy s vysoce pozitivním výsledkem, přesahujícím horní hranici měřeného koncetračního rozmezí. Řidič tedy ve stavu vylučujícím způsobilost, kterou si přivodil vlivem návykové látky, vykonával činnost, při které mohl ohrozit život nebo zdraví lidí nebo způsobit značnou škodu na majetku. Za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí mladému řidiči až jeden rok za mříženi.


Tisková zpráva ze dne 17. dubna 2013

nprap. Zbyněk Tomšík    
vrchní inspektor

vytisknout  e-mailem