Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Vloupání do rekreační chalupy

ŽĎÁRSKO: Pachatel odcizil i zahradní malotraktor 

Policisté prověřují případ vloupání do rekreační chalupy, ke kterému došlo v obci Březí. Dosud neznámý pachatel v období od 20. března do 8. dubna po rozlomení zámku vnikl do vnitřních prostor chalupy a odcizil žebřík, demižon slivovice a další věci. Následně se vloupal i do garáže u chalupy a z ní odcizil zahradní malotraktor, sekačku na trávu, nářadí a kompletní kola k osobnímu automobilu. Celkovou škodu vyčíslil majitel na téměř 80 tisíc korun.

Policisté po přijetí oznámení vyjeli na místo, kde provedli ohledání a prvotní šetření a kriminalistický technik zajistil stopy. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody a po pachateli i odcizených věcech pátrají.

V prvním čtvrtletí letošního roku prověřovali policisté na Žďársku čtyři případy vloupání do rekreačních objektů, při kterých pachatelé způsobili škodu přes 70 tisíc korun. V loňském roce došlo na Žďársku ke třiceti takovým případům s celkovou škodou přes 600 tisíc korun. Policistům se podařilo objasnit 40 % z nich.

por. Bc. Monika Pátková, komisař

11. dubna 2016

vytisknout  e-mailem