Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Vloupání do rekreačních objektů

Strakonice – Chatové oblasti kontrolují i policisté.  

Rekreační chalupy s příchodem chladného počasí lákají zloděje. Hledají, nejen co by mohli odcizit, ale také úkryt před zimou. Poslední oznámený případ šetří vodňanští policisté, kdy se neznámý pachatel vloupal v Bavorově do rekreační chalupy. Vysadil ventilační okno, rozbil skleněnou výplň a vnikl dovnitř. Prostory prohledal a odcizil pouze jeden klíč. Podle poškozeného se zloděj v chalupě pohyboval někdy od 30. listopadu 2011 do včerejšího dne.
 
Policisté právě v tomto období provádějí preventivní akce, kontroly rekreačních objektů. Zkontrolují uzavření dveří, oken a v případě jejich narušení kontaktují majitele letního příbytku. Po kontrole zanechají majiteli letáček o provedené akci. Časté kontroly jsou prevencí, neboť čím delší doba od nezvané návštěvy uplyne, tím se ztěžuje následné vyšetřování a pátrání po pachateli.
 
 
 
 
Poslední kontrolu zahrádkářské kolonie ve Strakonicích pod městským lesem provedli dnešního dopoledne strakoničtí psovodi. Zkontrolovali destíky chat, kde majitelům zanechali preventivní letáček. Během kontroly nezjistili žádné narušení objektu. Kontroly se budou provádět průběžně přes celou zimní seźónu.
 
Právě v této zahrádkářské kolonii se v minulých dnech potuloval pachatel. Toho však na své chatě našel majitel, který přivolal Policii ČR. Ta muže zadržela nedaleko chaty a muž skončil v policejní cele. Postupně se doznal i dalším činům. Nevnikl totiž pouze do jedné chaty v této oblasti. Nyní čelí trestnímu stíhání pro podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
por. Mgr. Jaromíra Nováková, pisst@mvcr.cz
18. listopadu 2011

vytisknout  e-mailem