Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vloupání do rekreačních objektů

ZBIROŽSKO - Policisté přijali tři oznámení o vloupání do rekreačních objektů 

     Prvního červnového dne  přijali policisté obvodního oddělení Radnice  celkem  tři oznámení o vloupání do rekreačních objektů na Radnicku a Zbirožsku.  V  prvním případě bylo učiněno oznámení poškozeným, který uvedl, že k vloupání došlo v přesně nezjištěné době od 26. května 2013 do 1. června 2013. Pachatel vnikl na pozemek rekreační chalupy ve Skomelně, kde za použití násilí vnikl do prostorů kůlny, stejným způsobem si zpřístupnil obytnou část domu, kterou prohledal, zde odcizil svářečku a vibrační desku. Svým jednáním způsobil majiteli škodu ve výši nejméně 5 tisíc korun.
     V druhém případě došlo k vloupání do rekreační chalupy v obci Cekov v době od 18. května 2013 do 1. června 2013. Zde si pachatel za použití násilí po vniknutí na pozemek zpřístupnil obytnou část,   kterou prohledal a zde odiczil televizor a nářadí v celkové hodnotě  7 tisíc korun.
     Třetí oznámení učinil poškozený, který vyčíslil škodu na celkovou částku 6 tisíc korun. Poškozený uvedl, že k vloupání do rekreačního objektu v k.o. Zbiroh došlo v době od 8. května 2013 do 1. června 2013. Poté co ve sledované době pachatel vnikl na pozemek  si u nemovitosti za použití násilí zpřístupnil vnitřní prostor, ze kterého si odnesl motorovou pilu.
     Ve všech případech pachatel po odcizení věcí opustil vnitřní prostory rekreačních chalup a následně i pozemky. Jednání pachatele  šetří policisté z obvodního oddělení Radnice, kteří ve věci zahájily úkony trestního řízení pro podezření z přečinů krádeže a porušování domovní svobody.

nprap. Hana Kroftová
03.06.2013

vytisknout  e-mailem