Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Vloupání do rodinného domu

JIHLAVSKO: Pachatel vypáčil okno spíže 

Policisté pátrají po pachateli, který se vloupal do rodinného domu v Jihlavě. V noci ze středy 16. ledna na čtvrtek vnikl po vypáčení okna, které bylo v poloze mikroventilace, do spíže domu na ulici Šípková. Místnosti prohledal a odcizil volně odložený notebook s adaptérem a textilní taškou, dále vzal z odložené dámské tašky peněženku s finanční hotovostí, osobními doklady, platební a tankovací kartou a další věci. Poté pachatel z domu odešel, krádeží způsobil škodu téměř třiadvacet tisíc korun. Případ policisté prověřují pro podezření ze spáchání tří trestných činů, a to krádež, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Po pachateli policisté pátrají.
 
V loňském roce došlo na Jihlavsku k 59 vloupáním do rodinných domů, policistům se podařilo přes 32 procent případů objasnit.
 
Majitelům a uživatelům rodinných domů ale i bytů, které se nacházejí v přízemí nebo nižších patrech, doporučujeme, aby v době své nepřítomnosti nebo při spánku uzavírali a měli řádně zajištěná všechna okna a to včetně oken místností koupelny, toalety a spíže.
Obyvatelé rodinných domů by neměli zapomínat ani na okna ve sklepních a půdních prostorách. Je důležité mít vždy na paměti, že přivřené okno nebo okno otevřené v poloze ventilace může použít k vniknutí do domu a krádeži zloděj. Dále je nutné při každém opuštění domu nebo bytu uzamknout dveře. To platí i pro vchodové dveře, které nemají z venkovní strany kliku. Dále doporučujeme nemít v blízkosti domu volně odložené předměty, které by mohl pachatel použít k páčení nebo jinému násilnému vniknutí do objektu, a dále např. žebřík.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
22. ledna 2013

vytisknout  e-mailem