Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vloupání do šesti aut

LOUNY - Šňůru vloupaček do vozidel v Kryrech šetří policisté... 

Kryrští policisté jsou v těchto dnech zaměstnáni hlavně vloupačkami do motorových vozidel. Z úterý na středu jich bylo v několika na sebe navazujících ulicích v tamní obci spácháno celkem šest. Vykradena byla hlavně vozidla zn. Škoda Fabia (ve čtyřech případech) a dvakrát se jednalo o automobily zn. Škoda Octavia. Z aut většinou mizela autorádia a v jednom případě také navigace. Dosud neznámý pachatel či pachatelé způsobili vloupáním škodu přesahující 30 tisíc korun. Polovina z této částky činí škodu, kterou způsobili poničením vozidel, zbytek je škoda na odcizených věcech. Policisté v této věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a poškození cizí věci.

Opět podvod v úvěrové smlouvě

Toužil po mobilním telefonu, na který neměl a tak si chtěl vzít úvěr. K jeho získání však potřeboval ve smlouvě uvést zaměstnavatele a také výši příjmu a protože v té době nepracoval, vše si vymyslel. Úvěr se mu na základě tohoto podvodného jednání podařilo prostřednictvím jedné prodejny v Žatci uzavřít a poškozená společnost mu tedy na nákup mobilního telefonu půjčila 9 200 Kč. Při uzavírání smlouvy uhradil akontaci ve výši 1 840 Kč a dále se zavázal k měsíčním splátkám. Žádnou však neuhradil a na urgence ze strany věřitele nereaguje. Poškozenou společnost tak připravil o 7 360 Kč. Jedná se o 26letého muže ze Žatce, kterého již policejní komisař obvinil z trestného činu úvěrového podvodu.

Trafostanice v hledáčku zloděje

Poté, co policisté v minulých dnech šetřili krádež cívek z transformátoru v Zálužicích, se podobná krádež odehrála i ve Velemyšlevsi. Ve středu ráno si neznámý poberta vyhlédl poblíž uvedené obce jeden transformátor, odpojil jej od elektrické sítě a poté rozebral. Vypustil z něj olej a následně odcizil měděné elektrické vodiče. Svým činem tak způsobil poškozené společnosti škodu za 150 000 Kč. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže, po pachateli pátrají.

Dluží na syna

Na svého syna neplatí výživné 40letý muž z Loun. I když je v jeho možnostech a schopnostech přispívat na výživu nezletilého částkou 3 500 Kč, jak mu stanovil rozsudek Okresního soudu v Lounech, úmyslně tuto povinnost neplní. Od 1. ledna minulého roku do současné doby již jeho dluh k rukám matky dítěte činí 56 tisíc korun. Proto jej komisař obvinil z trestného činu zanedbání povinné výživy, za což mu podle trestního zákoníku hrozí až dvouleté vězení.

Další zprávy vyjdou až v pondělí 24. května !

Louny, 20. května 2010

 

     

vytisknout  e-mailem