Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Vloupání do skladu policisté objasnili

JIHLAVSKO: Ze spáchání krádeže jsou podezřelí dva muži 

Policistům se podařilo dopadnout pachatele, kteří se vloupali do budovy skladu v blízkosti centra Jihlavy, kde odcizili věci v hodnotě téměř třicet tisíc korun. Policejní inspektor sdělil podezření ze spáchání přečinu krádeže spáchaného formou spolupachatelství dvěma mužům ve věku šestadvacet a dvaatřicet let. Mladší z pachatelů byl za majetkovou trestnou činnost pravomocně odsouzen i v minulosti.   
 
Oba muži po předchozí vzájemné domluvě na přelomu října a listopadu vnikli po prostříhání oplocení do areálu objektu státní instituce. Vytrhli ocelovou mříž budovy skladu o váze čtyřiceti kilogramů, kterou odcizili. Dále pachatelé ze skladu odnesli a odcizili zimní a letní pneumatiky včetně kovových disků, stovku profilových hliníkových plechů, 1 500 kilogramů různých ocelových trubek, drobný kovový materiál a nářadí, kompresor, dveřní mříže a sportovní vybavení. Krádeží věcí způsobili pachatelé škodu téměř třicet tisíc korun, další škoda vznikla poškozením.
Ihned poté co policisté přijali trestní oznámení o vloupání do skladu, začali po pachateli pátrat. Provedli ohledání místa činu, zajistili stopy a případ začali prověřovat. Zaměřili se na kontrolu ve výkupnách kovů a dalších místech, kde by mohli pachatelé odcizené věci prodat. Na základě provedeného šetření se policistům podařilo pachatele dopadnout a následně sdělili oběma mužům podezření ze spáchání trestného činu. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
2. prosince 2013

vytisknout  e-mailem