Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Vloupání do sklepů

České Budějovice - Kriminalisté objasnili další sérii vloupání do sklepních prostorů. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Českobudějovičtí kriminalisté z oddělení obecné kriminality objasnili další sérii vloupání do sklepů v krajském městě. Podle zjištěných a podložených skutečností je má pravděpodobně na svědomí 26 letý mladík, který se případů dopouštěl od října do prosince loňského roku v mnoha ulicích jihočeské metropole. Dle zajištěných stop a vlastním šetřením českobudějovických policistů a kriminalistů, se podařilo prokázat, že se mladík vloupal do nejméně 38 sklepů v centru města. Zde zcizoval rybářské potřeby, dílenské nářadí, jízdní kola, potraviny a jiné věci. Do některých sklepů se dostal přímo, některé odolali jeho útoku.

Včera si z rukou kriminalistů převzal usnesení o zahájení trestního stíhání ve věci přečinů Krádež, Porušování domovní svobody a Poškození cizí věci. Jeho stíhání je vedeno ve výkonu trestu odnětí svobody za předchozí protiprávní činy.

Opakovaně připomínáme, aby naši spoluobčané, ať ve městech, tak i na venkově, zamykali své domy, byty a další nemovitosti i ve dne.  Mohou tak zabránit zbytečným krádežím!

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

11. února 2016

vytisknout  e-mailem