Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Vloupání do sklepů

Kriminalisté objasnili sérii vloupání do sklepů v Praze. 

Kriminalisté čtvrtého policejního obvodu objasnili případ devětadvaceti vloupání do sklepů v Praze 4, 8 a 9 se škodou více než milion korun. První případy se staly v září loňského roku a měly vždy stejný průběh. Pachatel se nejprve dostal do bytového domu nebo do garáží a hned si to zamířil ke sklepním kójím. Tam rozlomil zámek u dveří a začal krást. Ze sklepů si pak odnášel většinou horská kola, nářadí, kočárky, televize a další věci, které lidé ve sklepích obvykle mívají.

Při některých těchto vloupání pachatele zachytily kamery a díky tomu teď „spadla klec“. Podle záběrů ho totiž policisté poznali a zjistili, že se jedná o známou firmu. Dvaatřicetiletý muž byl totiž v minulosti odsouzený za majetkovou trestnou činnost. Navíc ho usvědčily i zajištěné stopy z míst vloupání a pak již nemělo cenu zapírat. Při výslechu se tak ke všem vloupáním přiznal a vyslechl si obvinění z trestných činů krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci za což mu hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi. Zároveň kriminalisté podali podnět na jeho vzetí do vazby, což soud akceptoval.

Závěrem nutno zmínit, že vstup do domu lidé pachateli usnadňovali sami, protože většinou nechávali dveře nezamčené. I taková maličkost stačí, aby si pachatel vybral zrovna váš dům. Proto zamykejte a možná si tím ušetříte zbytečné potíže.

por. Bc. Jan Daněk – 4. 11. 2019

vytisknout  e-mailem