Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vloupání do sklepů

DOMAŽLICE – Během jednoho týdne přijali policisté několik oznámení, celková škoda byla vyčíslena na více než 15 tisíc korun.  

     Během uplynulého týdne přijali domažličtí policisté hned několik oznámení o vloupání do sklepů v bytových domech v Domažlicích. Na základě toho zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů porušování domovní svobody a krádež. Ve všech případech dosud neznámý zloděj vypáčil vstupní dveře vedoucí do prostoru sklepních kójí. Do několika těchto prostor se zloděj nedostal, neboť při páčení dveří poškodil zámek tak, že se zasekl v zárubních a dveře nešly otevřít. Ze sklepa, kam se zloději podařilo vniknout, odcizil dámské jízdní kolo v celkové hodnotě 14 tisíc korun. Celková škoda na odcizených a poškozených věcech byla vyčíslena na 17 500 korun. Policisté ve všech případech provedli ohledání místa činu a šetření v okolí. Po pachateli intenzivně pátrají.

     Na sklepy směřují zloději svoji pozornost celoročně. Dobře vědí, že lidé mají ve svých sklepích jízdní kola, nářadí, lyžařskou výbavu, potraviny a další věci. Předcházet těmto krádežím mohou občané už tím, že pečlivě zváží, co ve svém sklepě zanechají. Důležité je dbát na zabezpečení, na kvalitní zámky, ale také nevpouštět žádné cizí lidi do budovy. Pomoci dopadnout pachatele mohou i sami obyvatelé tím, že si budou více všímat svého okolí a upozorní policii včas na pohyb podezřelých osob v domě.

por. Mgr. Dagmar Brožová
25. dubna 2016

vytisknout  e-mailem