Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vloupání do společných prostor domů

KLADENSKO – Občané, buďte pozorní a pomozte při dopadení pachatelů, kteří vykrádají sklepy a kočárkárny. 

Policisté územního odboru Kladno v posledních dnech zaznamenali několik případů vloupání do společných prostor domů, jako jsou sklepní kóje a kočárkárny.  Kladenští policisté z těchto důvodů opět upozorňují občany, aby dbali zvýšené opatrnosti a vždy si řádně zabezpečili společné prostory ve svých domech. Vždy je nutné zamykat hlavní vchodové dveře, ale také vstupní dveře do společných prostor a následně si i zajistiti jednotlivé kóje a  další vstupy do těchto prostor včetně oken. Dále policisté upozorňují občany, aby byli obezřetní  a všímaví a věnovali značnou pozornost cizím lidem pohybujícím se v jejich domech. Kladenští policisté zároveň uvítají pozornost od občanů, kteří v neobvyklou dobu v nočních nebo brzkých ranních hodinách  zaznamenají podezřelé světlo nebo i podezřelý pohyb v těchto prostorách, aby upozornili na daný skutek ihned policii, neboť není vyloučeno, že v daném okamžiku zde může docházet k trestné činnosti. Toto preventivní opatření mohou občané oznámit na bezplatnou linku 158 nebo telefonicky na nejbližší policejní služebnu.

Policisté obvodního oddělení Kladno nyní prošetřují případy vloupání do sklepních kójí, koláren a kočárkáren  v ulicích Kladna, a to například v ulicích Brjanská, L. Zápotockého, Na Vyhaslém, Dlouhá a Kordačova. Dosud neznámí pachatelé z těchto společných prostor odcizili poškozeným osobám například  jízdní kola, motorovou pilu, golfové hole, střešní nosiče, brusle, židle a další věci.  Škoda těchto odcizených věcí byla předběžně vyčíslena na částku přes 200 000,-Kč.

Na linku 158 bylo dne 9. listopadu 2017 oznámeno, že v časovém rozmezí od 30 října 2017  do dne oznámení   došlo k odcizení dvou jízdních kol ze společných prostor domu v Dlouhé ulici v Kladně. Pachatel nejprve překonal vstup do chodby sklepních prostor a poté do kolárny, odkud odcizil horské kolo CTM 17 Rambler v hodnotě 13 279,-Kč s bezpečnostním zámkem. Dále zde odcizil druhé horské kolo značky RB s brašnou značky Zefal v hodnotě 91 000,-Kč.

V době mezi 11. a 12. listopadem 2017 odcizil po překonání zámků z bývalé sušárny domu v Kordačově ulici v Kladně neznámý pachatel celoodpružené jízdní kolo značky RB v hodnotě 60 000,-Kč.

Kladenští policisté v současné době všechny případy vloupání do těchto společných prostor domů prošetřují jako podezření z trestného činu krádeže vloupáním  a po podezřelých pachatelích pátrají.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

13. listopadu 2017

vytisknout  e-mailem