Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vloupání do stánku

Objektem zájmu byly hlavně cigarety 

Policisté v sobotu 4. července 2009 ve Chvaleticích zadrželi 3 osoby podezřelé z vloupání do místní trafiky. Kolegové při hlídkové službě v nočním městě kontrolovali prodejní stánek. Tam na ně ale nechtěli počkat dva muži, kteří se právě pokoušeli odcizit různé zboží, především ale cigarety. Když dorazili kolegové k budově, tak pouze našli násilně otevřené dveře a na místě už nikdo nebyl. Začalo tedy rychlé šetření v obci, protože zloději nemuseli být nijak daleko. Že to byla správná úvaha dokládají následující časy: 3:45 - zjištění vloupání do stánku, 4:00 - zadržení podezřelých.
Při prověrce v obci policisté zjistili nedaleko místa vloupání odstavený osobní automobil, ve kterém seděla mladá žena s malým dítětem. Čekání se vyplatilo a po chvíli přišel k vozidlu mladík, který byl pro důvodné podezření z účasti na vloupání zadržen. Na místo si místní muži zákona přivolali na pomoc další kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování. Právě jejich šetřením byl zjištěn i druhý podezřelý, kterého posléze policisté také zadrželi.
Že se podezřelým jejich počínání nevyplatilo je zřejmé. Oba muži skončili v policejní cele a soudce pardubického okresního soudu posléze rozhodl o jejich umístění do vazby. Žena, která v době vloupání měla hlídat v okolí, je vyšetřována na svobodě. Všichni 3 jsou podezřelí ze spáchání trestných činů krádeže a poškozování cizí věci, to vše navíc jako spolupachatelé, za což jim hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.
 
prap. Radovan Sablík
8. 7. 2009
Odkazy do noveho okna

4.7.09 trafika Chvaletice 1

4.7.09 trafika Chvaletice 1 

Detailní náhled

4.7.09 trafika Chvaletice 2

4.7.09 trafika Chvaletice 2 

Detailní náhled

4.7.09 trafika Chvaletice 3

4.7.09 trafika Chvaletice 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem