Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Vloupání do strojoven výtahů

SOKOLOV – Evidujeme už tři případy  

Policisté pátrají po totožnosti muže, kterého vidíte na obrázku. Pravděpodobně jde o pachatele trestné činnosti. Dne 30. 1. 2012 ho zaznamenali kamery v bytovém domě v Sokolově v ulici Slavíčkova. Muž vyjel nákladním výtahem do 13. patra, kde s největší pravděpodobností násilím vnikl do strojovny výtahu a odcizil zde frekvenční měnič a 4 stykače. Poté druhým funkčním výtahem sjel do suterénu, kde je z kamerového záznamu patrno, že má muž v batohu uschovány kabely. Následně dům opustil. Škoda je předběžně vyčíslena na 80 000 Kč.

Policisté evidují další dva případy v Sokolově, kde došlo také k odcizení různých součástek ze strojoven výtahů. První případ se stal 29. ledna 2012 v ulici Alšova a poslední případ je ze dne 6. února 2012, který se stal na nám. Budovatelů. Zloděj vždy bral různé součástky ze strojovny výtahů např. plastové kryty frekvenčních měničů, filtr k frekvenčnímu měniči, diodový můstek, svorkovnice, odporník-srážeč napětí nebo také technickou dokumentaci. Celková škoda není ještě stanovena, předběžně se celková škoda ve všech třech případech odhaduje na 200 tis. Kč.

Policisté po pachateli usilovně pátrají. V případě, že máte jakékoli bližší informace k osobě, kterou vidíte na obrázku, sdělte je na bezplatné telefonní číslo 158 nebo volejte na 974 376 600.

DOPLNĚNÍ INFORMACE:

Policisté zadrželi během dnešního dne muže, který pravděpodobně krádeže spáchal. V nejbližší době bude muži sděleno obvinění.

nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
8. února 2012

vytisknout  e-mailem