Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vloupání do včelína

a další zprávy z Novojičínska. 

V době od 28. března do 2. dubna násilím vnikl do včelína v lesním prostoru Vaškové louky v Rybím neznámý pachatel.
Majitel policistům uvedl, že ve včelíně byl naposledy v sobotu 28. březny, kdy zde nastavil dvě pasti na myši a včelín poté uzamkl. Policisté na místě zjistili, že došlo ke krádeži vloupáním, kdy neznámý pachatel nejdříve poškodil vstupní dveře do včelína. Po násilném vniknutí ze včelína poté odcizil včelařskou váhu, svítilnu a kuřák na včely. Pachatel dále před včelínem odcizil tři dřevěné úly s včelstvem. Celková škoda byla majitelem odhadnuta přes deset tisíc korun.
 
 
Stalo se ...
 
 
Zjištění pachatelé vloupání do novinového stánku
 
Bílovečtí policisté zjistili tento týden pachatele vloupání do novinového stánku v Bílovci na ulici Ostravská. Čtyři místní mladíci (18, 19, 20 a 24) se budou zodpovídat z krádeže vloupáním a poškozování cizí věci, kdy na počátku března letošního roku ukradl z regálu novinového stánku cigarety různých značek v hodnotě přes patnáct set korun. Na zařízení novinového stánku způsobili další škodu přes pět a půl tisíce korun. Mladíci se k činu doznali a vše provedli společně. Policistům dále uvedli, že odcizené cigarety použili pro vlastní potřebu.
 
Pachatel odcizil autobus a havaroval
 
V noci ze středy na čtvrtek 2. dubna odcizil neznámý pachatel autobus, se kterým následně havaroval. Doposud neznámý pachatel autobus Daf v hodnotě tři sta tisíc korun odcizil na parkovišti u obchodního domu v Odrách. Pachatel za pomocí ponechaného klíče v zapalování autobus nastartoval a z místa odjel. Následně s autobusem na silnici vedoucí z Oder na Veselí havaroval a z místa utekl. Škoda na autobuse po dopravní nehodě byla odhadnuta na částku 100 tisíc korun. Havarovaný autobus si převzal současný uživatel. Oderští policisté případ prošetřují pro trestný čin neoprávněné užívání cizí věci a havárie je šetřena novojičínskými dopravními policisty.
 
Poškozené ve vzteku rozbil okna
 
Čtyřiačtyřicetiletý muž z Frenštátu pod Radhoštěm je podezřelý ze spáchání trestného činu poškozování cizí věci. Podezřelý měl ve čtvrtek 2. dubna krátce po čtvrté hodině nad ránem u jednoho rodinného domu ve Frenštátě pod Radhoštěm holou rukou rozbít jedenáct skleněných výplní oken. Události předcházela slovní rozepře s poškozenou, které tímto svým jednáním způsobil škodu přes šest tisíc korun. Jednání se bývalý přítel dopustil po předchozím požití alkoholu, kdy u něj bylo zjištěno 0,8 promile alkoholu v dechu. Trestní stíhání muže je vedeno na svobodě.
 
Krádež světlometu z kamiónu
 
V noci na 2. dubna došlo na benzínové čerpací stanici v Libhošti ke krádeži světel na návěsu. Neznámý pachatel demontoval a následně odcizil ze zahraničního návěsu dva kusy zádních světel. Zahraniční firmě tak byla způsobena škoda odcizením ve výši dvanáct tisíc korun.

vytisknout  e-mailem