Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vloupání do vodní elektrárny je objasněno

LITOMĚŘICE – Zadržen krátce po činu; Na dovolené buďte obezřetní; Okraden při koupání. 

Radovesickým policistům se podařilo na základě operativního šetření objasnit najednou dva případy vloupání do objektu vodní elektrárny na Libochovicku. Tehdy neznámý pachatel se vloupal do objektu hned dvakrát. V prvním případě si odnesl křovinořez a podruhé se vrátil pro vodní čerpadlo, které však odnést nestihl. Policisty byl zadržen nedaleko místa činu a kořist uschovanou opodál vypátral policejní pes Garo. Nezákonného jednání se dopustil přesto, že byl za obdobný skutek v nedávné době pravomocně odsouzen. Podezření pro trestný čin krádeže si 32letý Libochovičan převzal krátce po zadržení. V případě soudem uznané viny mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

 

Na dovolené buďte obezřetní

Areál rekreačního střediska na Úštěcku navštívil zloděj. Vnikl do neuzamčené opuštěné chatky, odkud odcizil veškeré osobní věci rekreantů včetně jejich dokladů a finanční hotovosti. Škoda je vyčíslena na více než 20 tisíc korun. Po neznámém pachateli policisté pátrají.

 

Okraden při koupání

O víkendu byl okraden mladý muž, který navštívil areál jezera v Píšťanech. Odložil svou tašku s osobními věcmi a nevěnoval jí patřičnou pozornost. Využil toho neznámý lapka, který z nestřežené tašky odcizil peněženku s osobními doklady a finanční hotovostí. Poškozený vyčíslil škodu na více než 1 tisíc korun. Policisté po neznámém pachateli a odcizených věcech pátrají.

 

V Litoměřicích řádil vandal

Během tohoto víkendu policisté přijali dvě oznámení o poškozených vozidlech. Neznámý pachatel poškodil v Litoměřicích v ul. Křížová zrcátka u dvou zde zaparkovaných vozidel. Celková škoda přesahuje 10 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci.

 

 

Litoměřice, 12. 7. 2016, nprap. Pavla Kofrová

Oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 207

       +420 724 101 966

e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem