Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Vloupání do vozidel

Spadla klec  

Policisté dopadli pachatele třinácti vloupání do vozidel. Ve velmi krátké době, od 28.7. do 7.10.2009 se 33letý muž z Karlovarska vloupal do osobních vozidel, která byla zaparkovaná v ulicích Karlových Varů - Buchenwaldská, Nádražní, Západní, Národní, Krymská, Rumunská, ul. Mattoniho, v obci Nová Víska, v autokempu Březová, v Mírové u prodejny pneumatik a na parkovišti u golfového hřiště u obce Olšová Vrata.
Do vozidel se vloupával násilím a kradl různé věci. Poškozením vozidel a krádeží věcí způsobil poškozeným celkovou škodu za 340 263 Kč. Poškození nahlásili krádež osobních dokladů, platebních karet, navigací, autorádií, notebooku, goretexové bundy, dámské kožené kabelky s osobními doklady celé rodiny,nákupní tašky a školní brašny se školními pomůckami, sportovní tašky s oblečením, knihy jízd a dalších věcí. V Rumunské ulici v Karlových Varech odcizil kufr s různými hudebními nástroji, souprava bicí, činely, malý bubínek, malé a velké tympány, tašku se stojany.
V autokempu v Březové okradl spícího cizince ve stanu, kterému vzal klíče od vozidla zaparkovaného vedle stanu. Z auta pak odcizil ke škodě turistů z Francie tašky s oblečením, fotoaparát, platební karty a další věci osobní potřeby. Ve Vítězné ulici odcizil z vozidla italského turisty navigaci a CD disky.
Krádeží se dopouštěl, přestože byl v posledních třech letech za krádeže soudem již odsouzen a potrestán.
Notnou drzost projevil   tím, že přes uložený zákaz spočívající v zákazu řízení motorových vozidel řídil osobní motorové vozidlo Renault, do kterého předtím vnikl násilím a které odcizil.
Karlovarák je trestně stíhán pro trestné činy krádeže, poškozování cizí věci, řízení motorového vozidle bez řidičského oprávnění a maření výkonu úředního rozhodnutí.

vytisknout  e-mailem