Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vloupání do vozidel

Potřebují autorádio 

            V Klatovech vnikl neznámý pachatel 2. září 2009 v nočních hodinách do zaparkovaného vozidla zn. Škoda Octavia a odcizil peněženku s osobními doklady poškozeného muže a s finanční hotovostí. Majiteli vznikla škoda 8 tis. Kč.
            Ve stejné ulici vnikl neznámý pachatel v noci z 2. na 3. září do dalšího vozidla zn. Seat Toledo a odcizil autorádio. V tomto případě vznikla škoda 2 500 Kč.
 
D O P O R U Č E N Í Policie ČR pro majitele vozidel:
           Nezanechávejte na sedadlech ani  na odkládacích plochách uvnitř vozidel žádné věci, zejména kabelky, kufříky a jiná zavazadla, mobilní telefony, fotoaparáty, notebooky, videokamery, doklady od vozidla či jiné osobní doklady, peněženky či volně položené peníze nebo dokumenty!
           Vedle cenných věcí nenechávejte ve vozidle ani další věci, např. oblečení. I zdánlivě „bezcenná“ věc může pachatele nalákat.
          Naše lhostejnost zlodějům nahrává, a proto si všímejte pohybu osob na parkovištích. Pokud uvidíte podezřelou osobu, která se pohybuje mezi zaparkovanými vozidly nebo už se dokonce do některého vloupává, volejte ihned Policii České republiky na linku tísňového volání 158. Nikdy nevíte, kdy všímavost např. vašich sousedů zachrání vozidlo a věci právě vám.
 

vytisknout  e-mailem