Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Vloupání do vozidel

Písek – Čížová – Radobytce – Policisté řešili první červnový den hned tři vloupání do automobilů. 

Během odpoledne dne 1. června vyjížděli písečtí a čimeličtí policisté k případům vloupání do vozidel. V obci Radobytce stačilo pachateli několika málo minut, kdy parkoval majitel svůj automobil značky Peugeot u hřbitova, a odcizil z něj batoh s finanční hotovostí, doklady i mobilním telefonem a dalšími věcmi. Škoda činí 18 000 korun.
V Čížové kradl zloděj také v blízkosti hřbitova. Opět stačilo přibližně patnáct minut a pachatel se dostal do vozidla značky Opel, odkud odcizil kabelku. Škoda dosahuje k 10 000 korun.
Do třetice se stal terčem zloděje automobil značky Opel, který byl zaparkován u Žďákovského mostu. Pachateli tentokrát stačila bezmála hodina, dostal se do zavazadlového prostoru a odcizil další dámskou kabelku, ve které byl mimo jiné i notebook a dva mobilní telefony. Škoda přesahuje 22 000 korun.
Policisté všechny případy zadokumentovali, zajistili stopy a vedou další šetření k objasnění vloupání.
 
Pro všechny, kdo usedáte automobilů, nezapomínejte, že „Auto není trezor“! Mnozí poškození shodně uvádějí, že dokud nemají osobní zkušenost s vloupáním do automobilů, tak se uvedenému známému varování pousmějí, ale vážně ho začínají brát až pozdě. Je to přesně tak, zloději kradou vše, co se dá zpeněžit a kabelky, batohy a další věci, nejsou ve vozidle v bezpečí. Naopak se nabízejí. Vloupání do vozidel je otázka okamžiku, nejčastěji rozbité okénko a z interiéru si pachatelé vezmou, co je zajímá. Chraňte svůj majetek!
 
 
 
por. Mgr. Kamila Čuřínová Ingrišová, pi.pis@pcr.cz
2. června 2014

vytisknout  e-mailem