Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vloupání do vozidel

KLATOVSKO - V sobotu pachatelé ze zaparkovaných vozidel odcizili různé věci. Evidujeme pět poškozených majitelů. 

     I přes doporučení a rady policie před konáním automobilových soutěží někteří majitelé vozidel jsou neponaučitelní,. Pachatelé kradli ve vozidlech zaparkovaných v blízkosti konajících se rychlostních zkoušek. Řidiči i spolujezdci zanechávají ve vozidlech osobní doklady, peníze a na viditelných místech fotoaparáty i počítače.   

     O víkendu přijali policisté na obvodních odděleních v Nýrsku a Sušici celkem pět  oznámení o vloupání do zaparkovaných vozidel.  V obci Strážov neznámý pachatel vnikl v sobotu 22. dubna tohoto roku v dopoledních hodinách do uzamčeného vozidla Škoda Fabia a uvnitř odcizil navigaci, peněženku s finanční hotovostí, platební kartu peněžního ústavu i osobní doklady poškozeného.

      U obce Tedražice u Sušice v době od 12.30 do 14.00 hodin pachatel vnikl do vozidla Škoda Octavia a odnesl batoh, ve kterém byla kabelka, dvě platební karty peněžních ústavů, finanční hotovost, osobní doklady poškozených, svazky klíčů, skládací nůž. Majitel postrádá  i pánskou obuv, džíny a ponožky.

     Mezi obcemi Hrádek a Tedražice vnikl pachatel do vozidla Škoda Octavia, ze kterého odcizil přenosný počítač i s taškou a finanční hotovost. Z dalšího vozidla značky VW Passat odcizil dvě jízdní kola a peněženku, ve které byly doklady a platební karta. Z vozidla značky Škoda Fabia zmizel batoh s fotoaparátem a příslušenstvím, dva objektivy a batoh s kapesním nožem.

Celková škoda odcizením věcí a poškozením vozidel činí 140 100 Kč.

Policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

nprap. Ladmanová Dana

24. dubna 2017

vytisknout  e-mailem