Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Vloupání do vozidel

PELHŘIMOVSKO: Zaujal mercedes i octavia.  

 Pelhřimov - Policisté z Obvodního oddělení v Pelhřimově včerejšího dne zadokumentovali dva případy vloupání do vozidel.
V době mezi 12,30- 12,50 hodinou se vloupal neznámý pachatel do vozidla Mercedes ML 270, které bylo zaparkované u pelhřimovského hřbitova. V autě byla před předním sedadlem spolujezdce na zemi látková kabela. Ta zřejmě pachatele zlákala a tak rozbil okno a tašku odcizil. S taškou odcizil i multifunkční nůž, peněženku s finanční hotovostí, osobní doklady, stravenky a platební karty. Škoda na poškozeném vozidle a odcizením věcí byla vyčíslena na téměř 29.000 korun.
  
        Druhý případ se stal v době 12,30 - 13,45 hodin na parkovišti pod lyžařskou sjezdovkou na Křemešníku. Tady se stala cílem pachatele zaparkovaná Škoda Octavia Combi. Také zde rozbil okénko u předních dveří a z vozidla odcizil autonavigaci včetně příslušenství a DVD přehrávač s 200 ks DVD. Celková škoda byla odhadnuta na 10.000 korun.
 
      S blížícími se prázdninami policisté upozorňují na množící se vloupání do vozidel. Vozidla, ve kterých jsou ponechány kabely, mobily, navigace, fotoaparáty, nebo různá zavazadla, jsou velkým lákadlem pro zloděje. Cenné věci si proto raději vezměte sebou a nenechávejte je odložené na viditelných místech. V případě krádeže volejte linku 158.
 
 
 por. Bc. Hana Kotková, komisař
10. června 2011

vytisknout  e-mailem