Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Vloupání do vozidel

Písek – Zloději se vloupali do několika automobilů. 

Policisté řeší další případy vloupání do automobilů a upozorňují řidiče, aby nezapomínali na základní pravidla bezpečného chování. Vozidla a věci odložené v interiéru přitahují zloděje. Nenechávejte viditelně odložené kabelky, tašky a další osobní věci na sedadlech. Pozor si dávejte také na navigace a další zařízení, pokud je to možné, vždy je z automobilů odnášejte. Zlodějům stačí pár minut!
 
V pátek 20. července řešili čimeličtí policisté vloupání do vozidla značky Kia na lesní cestě v katastru obce Králova Lhota. Pachatel rozbil skleněnou výplň okna a odcizil odloženou dámskou kabelku s osobními věcmi i notebookem. Škoda přesahuje 18 000 korun.
 
Během sobotního dopoledne přijali písečtí policisté oznámení o vloupání do tří vozidel. K prvnímu případu vyjížděli před šestou hodinou ranní do ulice Na Houpačkách. Zloděj se vloupal do firemní dodávky značky VW Crafter a odcizil navigaci, mince a sluneční brýle. Do dalších dvou automobilů se vloupal zloděj v ulici J.Srnky. Vozidla značek Citroen a Opel prohledal, ale nic neodcizil. Škoda na poškozených autech a odcizených věcech dosahuje k 15 000 korun.
 
Zvíkovští policisté v neděli v podvečer řešili vloupání do Škody Fabia, kterou řidička zaparkovala u Žďákovského mostu. Po několika minutách sčítala škody. Pachatel překonal skleněnou výplň okna a ze zavazadlového prostoru odcizil batoh s oblečením a dále pak z interiéru odcizil další zavazadlo peněženkou, ošacením, doklady, mobilním telefonem a dalšími osobními věcmi. Škoda v tomto případě činí 22 000 korun.
 
 
 
por. Mgr. Kamila Ingrišová, pispisek@mvcr.cz
23. července 2012

vytisknout  e-mailem