Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vloupání do vozidel

ROKYCANSKO - Od pátku do neděle tři vloupání do vozidel. 

     Dosud neznámý pachatel během necelých dvou hodin pátečního odpoledne minulého týdne vnikl do vozidla značky Škoda Fabia. Vnitřní prostor vozidla, které majitel zaparkoval u křižovatky ulic Soukenická a Raisova v Rokycanech, si pachatel zpřístupnil násilím přes okno u řidiče. Odcizením autorádia a nože způsobil škodu ve výši 2 200 korun. Policisté případ prověřují pro přečin krádeže.
     Sobotního dne v době od 14:35 hodin do 16:45 hodin vnikl neznámý pachatel do vozidla Škoda Felicia, které bylo zaparkováno před hřbitovem v Ejpovicích. V inkriminovanou dobu pachatel rozbil skleněnou výplň okna vozidla a z přihrádky odcizil přední panel autorádia a navigaci. Majitel škodu na odcizených věcech vyčíslil na 4 000 korun a na poškození na 1 500 korun.  Oba případy prověřují pro přečin krádeže rokycanští policisté.
     Škodu za téměř osmnáct tisíc korun způsobil zatím neznámý pachatel majiteli vozu Fiat Ducato, které bylo zaparkováno v obci Břasy.  V přesně nezjištěné době od 12. prosince do 14. prosince tohoto roku překonal pachatel zámek u dveří vozidla a z nákladového prostoru odcizil nářadí. Poškozený škodu vyčíslil na 17 880 korun. Případ nyní šetří policisté z obvodního oddělení Radnice, kteří zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže.
     Ve všech třech uvedených případech policisté pátrají po pachatelích trestné činnosti a odcizených věcech.

     Policisté v souvislosti s uvedenými případy opětovně apelují na majitele, aby možnost vloupání do vozidel minimalizovali jednoduchým opatřením. Postačí svá zavazadla či cennosti odstranit z pachatelova dohledu a nenechávat je viditelně odložené na sedadlech automobilů. 


nprap. Hana Kroftová
15. prosince 2014

vytisknout  e-mailem