Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vloupání do vozidel

PLZEŇ - Během včerejšího dne přijali plzeňští policisté tři trestní oznámení o vloupání do vozidel. Celková škoda dosáhla 60 tisíc korun.  

     Prevenci vloupání do vozidel v průběhu uplynulého dne zcela podcenili dva majitelé a uživatelé vozidel. Neznámí pachatelé využili situace, kdy poškození svá auta ponechali zaparkovaná na různých částech města Plzeň a, přestože v nich měli uloženy cenné věci, vozidlo opustili. Poté, co se vrátili, ke svému nemilému překvapení zjistili, že jim bylo auto poškozeno a navíc, že přišli o věci nemalé hodnoty. V jednom případě pachatele nezlákaly věci uložené ve voze, ale obsah palivové nádrže.

     První případ byl oznámen včera krátce před sedmou hodinou ranní. Řidič nákladního vozidla tovární značky Iveco zaparkoval v pátek v noci zmíněný vůz v Plzni na ulici Borská. Ve voze nechal celý náklad obsahující především značkový alkohol a tabákové výrobky.  Když se k vozu v pondělí ráno vrátil, zjistil, že má poškozeny zadní dveře nákladového prostoru a z jeho útrob zmizelo osm kartonů cigaret Marlboro, 44 lahví značkového alkoholu a sedmnáct prázdných sudů na pivo, tedy zboží v celkové hodnotě přesahující 48 tisíc korun.

    Ve druhém případě si neznámý pachatel či pachatelé odnesl z osobního vozu značky Škoda Octavia zaparkovaného na ulici Pod Vrchem autorádio značky Sony a tři krycí mřížky průduchu ventilátoru. Pravděpodobně v noci z neděle na pondělí totiž  násilím vnikli do auta, a z nich si odnesli zmíněné věci za 3 tisíce korun. Mnohem větší škodu však napáchali na samotném voze. Škoda na karosérii a násilím otevřených dveří byla vyčíslena na čtyři tisíce sto korun.

     Poslední vloupání do automobilu bylo oznámeno rovněž včera ve dvě hodiny odpoledne. Tentokrát poškozený svůj vůz DAF zaparkoval a řádně uzamkl na parkovišti ulice Hřbitovní v Plzni na Doubravce v sobotu v noci. Neznámý pachatel poškodil víčko palivové nádrže a z ní odčerpal devadesát litrů palivové nafty. Celková škoda na voze i odcizených pohonných hmotách byla vyčíslena na tři tisíce sto šedesát korun.

     S ohledem na výše popsané skutky je třeba opět připomenout, že auto není trezor a že dodržování základních preventivních pravidel nezabere příliš času, námahy ani nepřináší finanční  výdaje, zato nám dokáže ušetřit mnoho nepříjemností.

    Jak předejít krádeži věcí z aut : http://www.policie.cz/docDetail.aspx?docid=22151688&docType=ART

por. Ing. Hana Štefflová
9. února 2016

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem