Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Vloupání do vozidel

Jindřichův Hradec - Škoda na odcizených věcech a poškozených vozidlech přesáhla 40 000 Kč. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Třeboňští policisté šetří případ vloupání do dvou automobilů, ke kterým  došlo včera během odpoledne. Zloděj se nejprve vloupal do vozidla zaparkovaného v okolí obce Lužnice, z kterého odcizil kabelku s osobními věcmi. Majitelce kabelky a vozidla způsobil škodu ve výši 12 400 Kč. Poté se policisté přesunuli k obci Stráž nad Nežárkou, kde už čekali další poškození s oznámením o vloupání do jejich automobilu. Tentokrát neznámý pachatel ukradl z automobilu  batoh s oblečením, osobními věcmi a šperky. Krádeží a poškozením vozidla vznikla majitelům škoda přes 25 000 Kč.

Policisté již poněkolikáté apelují na majitele vozidel, aby nenechávali cenné ani jiné věci ve vozidle. Na přední ani zadní sedačky nepatří batohy ani obyčejné igelitové tašky. Nemusí v nich být žadný obsah, ale už samotná myšlenka zloděje na lup ho vyprovokuje k vloupání se do automobilu. Škody na prázdném odcizeném batohu či kufříků se pohybují v řádech stovek korun, avšak oprava rozbitých oken a poškozených zámků vozidel je mnohem větší.

por. Bc. Lenka Heřmanová, pisjc@mvcr.cz

22. srpna 2010

vytisknout  e-mailem