Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Vloupání do vozidel objasněno

Strakonice - Úspěch strakonických policistů.  

Strakoničtí policisté objasnili sérii vloupání do motorových vozidel ve Strakonicích. V měsíci dubnu a květnu policisté informovali s určitou pravidelností o přibývajících vloupání do zaparkovaných vozidel, kdy pachatelé násilím vylamovali dveře u automobilů, čímž způsobili majitelům značné škody. Během dvou měsíců zaznamenali policisté vloupání do 17 zaparkovaných vozů. Pachatelé vozidlo vždy poškodili, s některými popojeli a zpět zaparkovali na místo nebo s vozidlem po ujetí několik kilometrů havarovali. Pak jej následně opustili a zanechali  na místě nehody. U některých z vozidel poškodili spínací skříňku a z některých si odnesli autorádio, odložené věci či náhradní klíč, který nalezli uvnitř interiéru. Škody na poškozených vozidlech však mnohonásobně převyšovaly škody na odcizených věcech. Celkově způsobili během dvou měsíců škodu za přibližně 150 000 korun.
Případů stále přibývalo, ale intenzivní práce policistů, vyhodnocování všech poznatků a informací  postupně policejní tým přiváděla na stopu pachatelů.
Případ šetřili policisté z místě příslušného Obvodního oddělení ze Strakonic společně s kriminalisty, kteří na základě zajištěných stop a dobré místní profesní znalosti prověřili veškeré získané informace a poznatky, které je nakonec dovedly k pachatelům, ke skupince  mladistvých.
Zadržení mladíci páchali majetkovou trestnou činnost na celém území celého města. Podezřelí jsou i z vloupání do stánku se zmrzlinou na tržnici, do kanceláře tiskárny, do kanceláře kulturního domu, do místních restaurací a do okresní nemocnice.  Předmětem jejich zájmu se zde stávaly kabelky, batoh,  peněženky s doklady a finanční hotovostí a dalšími věcmi. Z restaurace si odnesli whisky, sušenky, žvýkačky, cigarety.
Hlavními aktéry nezákonného jednání byli dva mladiství kamarádi, kterým v  několika případech pomáhali další tři. Oba aktéři za své chování skončili ve výchovném ústavu.
Policisté mladíky obvinili ze spáchání provinění neoprávněného užívání cizí věci, řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění, krádeže, neoprávněného držení platební karty  a  poškozování cizí věci.
 

vytisknout  e-mailem