Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Vloupání do vozidla

Policisté zadrželi krátce po činu muže, který vykradl zaparkované vozidlo. 

Policisté z místního oddělení Jižní město vyjížděli v úterý odpoledne do ulice 28. pluku v Praze 10, kde mělo podle oznámení dojít k vloupání do vozidla. Podezřelý měl rozbít zadní okno u osobního auta, vzít z něj několik věcí a odejít pryč. Policisté, kteří přijeli na místo, si na ulici všimli muže, který odpovídal popisu pachatele. Ten po spatření policejní hlídky začal okamžitě utíkat, ale policisté mu byli v patách. Po několika metrech ho za použití donucovacího prostředku dostihli a zadrželi.  

Čtyřiačtyřicetiletého recidivistu si následně převzali kriminalisté, kteří s ním nyní vedou trestní řízení pro trestné činy poškození cizí věci a krádež. Vzhledem k tomu, že se tento muž krádeží dopouštěl i v minulosti, nyní mu v případě odsouzení hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

Po úkonech, které s ním policisté provedli, muž skončil rovnou ve vězení, kam měl dva dny před touto krádeží nastoupit, ale asi na to zapomněl. Nyní si tedy odpykává osmiměsíční trest za jinou majetkovou trestnou činnost.

mjr. Jan Daněk – 4. 8. 2023

vytisknout  e-mailem