Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vloupání do vozidla

ROKYCANY - Pachatel rozbil okno u vozidla a odcizil kabelku s peněženkou, doklady a mobilní telefon.  

     Včerejšího odpoledne během jedné hodiny využil neznámý pachatel na parkovišti u hřbitova v Rokycanech neopatrnosti majitelky, která si nechala svoji kabelku viditelně uloženou ve vozidle. Když se poškozená k vozidlu vrátila, zjistila, že pachatel rozbil skleněnou výplň a z vozidla odcizil kabelku s peněženkou, osobní doklady a mobilní telefon. Policisté případ prověřují pro přečin krádeže. Celková škoda na poškození a odcizení dosáhla částky pěti tisíc korun.

     V souvislosti s blížícím se svátkem Památka zesnulých, kdy budou v hojném počtu navštěvovány místa posledního odpočinku, upozorňují policisté, jak se nestat obětí majetkové trestné činnosti. Právě na hřbitovy a přilehlá parkoviště se mohou soustředit pachatelé, kteří využívají neopatrnosti a neobezřetnosti majitelů, kteří zanechají ve vozidlech viditelně uložené věci. Pamatujte, že i věc zdánlivě nepatrné hodnoty může vzbudit pozornost pachatele.

Auto není trezor

     Nedávejte před obchodem, restaurací či třeba budovou zaměstnání okatě do kufru cenné věci. Pachatelé si často své oběti právě na takových místech tipují a při vloupání do vozidla jdou tzv. najisto. Proto vezměte věci vždy sebou.

     Před odchodem od vozidla zkontrolujte uzavření všech oken, včetně střešního, motorového a zavazadlového prostoru a uzavření a uzamčení všech dveří vozidla. Vozidlo zabezpečte i tehdy, vzdalujete-li se od něj jen na krátkou dobu.

nprap. Hana Kroftová
22. října 2014

vytisknout  e-mailem