Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vloupání do vozidla

Auto není trezor 

Neznámý pachatel v noční době vnikl do osobního vozidla Škoda Octavia, které bylo zaparkované na Nádražním náměstí v Mar. Lázních. Pachatel z vozidla odcizil peněženku s finanční hotovostí 4.500,- Kč, osobní doklady, platební karty a ostatní dokumenty, čímž způsobil majiteli škodu ve výši 6.800,- Kč. Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádež a trestného činu neoprávněné držení platební karty.

Prevence
Nejjednodušším opatřením ke snížení tohoto rizika je parkovat v garáži, na hlídaném parkovišti, na osvětleném místě, tak abyste případně na vozidlo viděli.
Pokud opouštíte vozidlo, byť jen na okamžik, neponechávejte klíčky v zapalování a vždycky je zamykejte. Před odchodem zkontrolujte uzavření všech oken, včetně střešního, případně větracích okének, Uzamykejte vždy řádně všechny zámky vozidla.

Nenechávejte na sedadlech ani v přihrádkách či zavazadlovém prostoru nic cenného (kabelky, kufříky, fotoaparáty, mobilní telefony apod.).
Doklady od vozidla, osobní doklady a důležité písemnosti berte vždy s sebou. Jestli-že uděláte ze svého vozidla výkladní skříň, stačí zloději projít mezi vozidly a hned vidí, co se mu kde nabízí.
Před déletrvajícím opuštěním vozidla demontujte odnímatelné části (anténa apod.).
Vyšším standardem je instalace elektronických autoalarmů. Sem patří zejména čidla reagující na zásah do prostoru nebo změnu polohy vašeho vozidla, miniaturní ústředny, sirény, vysílače alarmu na určitou vzdálenost, imobilizéry.
 

nprap. Martina Hrušková

vytisknout  e-mailem