Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vloupání do vozidla

HOLÝŠOV – Neznámý pachatel rozbil předního okno vozidla. Odcizil platební kartu, ze které poté v bankomatu vybral deset tisíc korun.  

     Policisté obvodního oddělení v Holýšově v poslední den loňského roku zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, ze kterých je podezřelý dosud neznámý pachatel. V obci Holýšov rozbil přední okno zaparkovaného nákladního vozidla tovární značky Fiat a vnikl dovnitř. Z vozidla poté ukradl osobní doklady řidiče, firemní platební kartu a firemní tankovací kartu. Z platební karty poté vybral v bankomatu částku 10 tisíc korun. Poškozené firmě tak byla způsobena škoda ve výši 10 tisíc korun na odcizených věcech a na poškozeném okně vozidla byla škoda vyčíslena na 4 tisíce korun.
     S tímto případem znovu apelujeme na řidiče zaparkovaných vozidel, aby pamatovali na to, že „auto není trezor“ a nezavdávali příčinu nenechavcům k vloupání do vozidel a krádežím věcí. Upozorňujeme občany, aby nenechávali ve vozidlech žádné cennosti, jako jsou fotoaparáty, peněženky s osobními a jinými doklady, kabelky, mobilní telefony, batohy a jiná zavazadla, ale ani oblečení a další věci. To vše může přilákat zlodějovu pozornost.

por. Mgr. Dagmar Brožová
2. ledna 2015
 

vytisknout  e-mailem