Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vloupání do vozidla

KLENČÍ POD ČERCHOVEM – Kabelka položená na sedadle v opuštěném vozidle přilákala pozornost zloděje. Škoda na poškozeném vozidle byla vyčíslena na více než sto tisíc korun.  

     Včera přijali domažličtí policisté oznámení o vloupání do osobního vozidla Volkswagen Golf Cabrio, které stálo zaparkované u cyklostezky před obcí Klenčí pod Čerchovem. Pozornost zloděje zřejmě upoutala kabelka ležící na sedadle spolujezdce. Nejprve neznámý pachatel prořízl plátěnou střechu na vozidle, poté vysklil okno dveří a vzniklým otvorem ukradl výše uvedenou dámskou kabelku. V té měla majitelka uloženou peněženku s finanční hotovostí různých měn, doklady na své jméno, platební karty a další doklady. Škoda na odcizených věcech byla vyčíslena na 3 300 korun. Ovšem několikanásobná vznikla škoda na poškozeném vozidle, a to ve výši 112 tisíc korun. Policisté provedli ohledání místa činu a zajistili kriminalistické stopy, psovod se služebním psem pátral v okolí. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádež, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Po pachateli intenzivně pátrají. 
     Policisté apelují na řidiče zaparkovaných vozidel, aby pamatovali na to, že „auto není trezor“ a nezavdávali příčinu nenechavcům k vloupání do vozidel a krádežím věcí. Upozorňujeme občany a žádáme je, aby nenechávali ve vozidlech žádné cennosti, jako jsou fotoaparáty, peněženky, kabelky, mobilní telefony, batohy a jiná zavazadla, ale ani oblečení a další věci. Z praxe je známo, že někdy stačí k vloupání do vozidla opravdu jen pár vteřin. 

por. Mgr. Dagmar Brožová
22. května 2015
 

vytisknout  e-mailem