Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vloupání do vozidla a neoprávněné užívání čtyřkolky

ROKYCANSKO - Pachatelé řádili na parkovišti u rozhledny Na Kotli. 

     Hrádečtí policisté vyjížděli pátečního odpoledne na parkoviště k rozhledně Na Kotli na Rokycansku. V době od 17.45 do 18.35 hodin neznámý pachatel z parkoviště u cesty k rozhledně nad obcí Kamenný Újezd odcizil motorovou čtyřkolku. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin neoprávněné užívání cizí věci. Případem se intenzivně zabývají a po pachateli pátrají.
 
    Následující den přijali policisté z Hrádku oznámení o vloupání do vozidla, ke kterému mělo dojít v době mezi 13.30 až 14.25 hodin rovněž na parkovišti pod rozhlednou Na Kotli. Pachatel u vozidla  Kia Karneval  rozbil  zadní okno a odcizil dvě tašky a kabelku s peněženkou. Policisté jednání pachatele kvalifikovali jako přečin krádeže. Škoda dosáhla částky téměř 70 tisíc korun.
 
     Touto cestou policisté žádají o pomoc případné svědky, kteří se v inkriminovanou dobu na místě či okolí pohybovali a všimli si jakékoliv související skutečnostii, aby se obrátili na nejbližší služebnu policie či na tísňovou linku 158.
 
 
Pamatujte, auto není trezor !
 
     Nenechávejte na sedadlech ani odkládacích plochách vozidla žádné věci, zejména kabelky, kufříky a jiná zavazadla, mobilní telefony, fotoaparáty, notebooky, videokamery, doklady od vozidla či jiné osobní doklady, peněženky či volně položené peníze. Vedle cenných věcí nenechávejte ve vozidle ani další věci, např. oblečení. I zdánlivě „bezcenná" věc může pachatele nalákat.
 
 
nprap. Hana Kroftová
14. července 2014

vytisknout  e-mailem