Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vloupání do zemědělských strojů

Podezřelý zadržen díky všímavosti občanů 

V pondělí 14. března ráno před osmou hodinou bylo linkou tísňového volání 158 přijato oznámení o vloupání do zemědělských strojů zaparkovaných v katastru obce Těškov. Na místo byla okamžitě vyslána hlídka rokycanských policistů, která ještě při cestě na místo činu přijala ve vozidle radiostanicí informaci, o výskytu neznámé osoby a vozidla v blízkosti obce.  Díky všímavosti  veřejnosti, tak byl na komunikaci mezi obcemi  Těškov a Holoubkov zadržen podezřelý muž z Plzně jihu ve věku 29 let.
V průběhu následného šetření všech okolností  případu bylo zjištěno, že  se  měl v zemědělském areálu  nejprve pokusit vniknout  do kabiny pracovního stroje - drtiče, což se mu nepodařilo. Na místě si pak vyhlédl další pracovní stroj - kombajn. Dveře kabiny tohoto stroje již překonal a za pomoci nalezených klíčů, pak měl odcizit ruční nářadí z plechové skříňky. Za pomoci tohoto nářadí se pak měl ještě vloupat do dvou palivových nádrží kombajnů a z části odčerpat motorovou naftu. Předběžná škoda, kterou měl tímto jednáním způsobit, byla vyčíslena na částku  převyšující pět tisíc korun.
Muž si ještě téhož dne převzal z rukou policistů záznam o sdělení podezření z přečinu krádeže. V dalším šetření případu nyní pokračují rokycanští policisté z obvodního oddělení.

nprap. Jana Tomková
15.3.2011

vytisknout  e-mailem