Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vloupání jim nevyšlo

TEPLICE - Garáž vykrást nestihi; Boty se jí zalíbily...  

Vloupání jim nevyšlo
     V policejní cele skončili dva muži ve věku 23 a 31 let, kteří se v Teplicích chtěli vloupat do garáže. Společně přijeli osobním autem ke garážím a do jedné se pokusili vloupat, než se však dostali dovnitř, vyrušili je strážníci městské policie. Ti mladšího muže zadrželi na místě činu, druhý sice unikl, během krátké doby jsme ale zjistili jeho totožnost a i on skončil u výslechu. Oba spolupachatelé si již převzali sdělení podezření z přečinu krádeže ve stadiu pokusu, zatímco mladšímu muži hrozí maximálně dvouleté vězení, starší, v minulosti trestaný podezřelý, může strávit za mřížemi až tři roky.
 
Boty se jí zalíbily
     Až tříletý trest odnětí svobody hrozí ženě ze Slovenska, která kradla koncem listopadu v Teplicích. V prodejně obuvi si zkoušela boty v hodnotě přes 1200 korun a asi se jí tak zalíbily, že si je rovnou nechala na nohou. Z obchodu pak kráčela ven a ani ji nenapadlo, aby za zboží zaplatila, díky pozorným pracovníkům ale daleko nedošla. Během vyšetřování vyšlo najevo, že byla v letošním roce pravomocně odsouzena za kapesní krádež k podmínečně odloženému trestu odnětí svobody, její jednání tak bylo kvalifikováno jako přečin, za který může jít až na tři roky za mříže.
 
Ujel bez zaplacení
     Sdělení podezření z přečinu krádeže předali policisté 21letému muži, který u benzínky natankoval do osobního vozidla bez registračních značek 45 litrů nafty a ujel bez zaplacení. Totožnost podezřelého se po několika týdnech podařilo zjistit trnovanským policistům a muže si pozvali k výslechu. Protože byl v uplynulých třech letech odsouzen za trestný čin majetkového charakteru, kvalifikovali jeho jednání jako přečin krádeže, za který mu v krajním případě hrozí až tříletý pobyt ve vězení.
 
Z lamp zmizely kabely
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který u železniční trati poblíž teplického nádraží odcizil kabely. Kromě měděných kabelů ze tří osvětlovacích věží zmizely i plastové rozvaděče, celková škoda byla vyčíslena na téměř deset tisíc korun. Pokud se podaří pachatele dopadnout, bude čelit trestnímu stíhání pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.
 
 
Teplice, 7. 1. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem