Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vloupání na Rokycansku

Napadena byla vozidla 

Ke svým nekalým úmyslům si vyhlédli zatím neznámí pachatelé motorové dopravní prostředky v obci Volduchy a Medový Újezd.
K prvnímu z případů došlo v pátek 10. prosince po 15té hodině během deseti minut, kdy majitel ponechal na sedadle vozu odloženou  tašku a odešel. Do zaparkovaného vozu značky AUDI, který stál se "snadnou kořistí" před rodinným domem,  pak  vnikl za použití násilí zloděj. Rozbil  nezjištěným předmětem skleněnou výplň okna a tašku s peněženkou, ve které byly nejenom osobní doklady, ale i sedmnáctitisícová finanční hotovost, odcizil.
Druhým šetřeným případem je vloupání do palivové nádrže pracovního stroje, který byl zaparkován v katastru obce Medový Újezd. Pachatel z ní v přesně nezjištěné době od 10. do 11. prosince odčerpal odhadem 700 litrů motorové nafty.
Celkové škody, které měli pachatelé v popsaných případech způsobit, byly vyčísleny na více jak čtyřicet tisíc korun. Policisté pořádkové služby z obvodního oddělení Rokycany se nyní oznámenými událostmi  zabývají. Ve věci zahájili úkony trestního řízení. V prvém případě pro podezření ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci a ve druhém případě pro podezření ze spáchání přečinu krádeže.

nprap. Jana Tomková
13.12.2010

vytisknout  e-mailem