Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vloupání na Rokycansku

Předmětem šetření je vloupání do vozidel a sklepní kóje 

Ve středu 16. února bylo policistům na Rokycansku oznámeno několik případů majetkové trestné činnosti.  Mezi šetřenými událostmi je  oznámení týkající se vloupání do dvou vozidel a sklepní kóje.
Mezi 11 a 13 hodinou tohoto dne vnikl zatím neznámý pachatel do osobního vozu značky ŠKODA v rokycanské ulici Dělostřelců. Předmětem jeho zájmu  byl navigační systém. Odcizil jej poté, co rozbil skleněnou výplň okna a do interiéru si pro  navigaci, která byla  v protoru nad palubní deskou, dosáhl. Druhý vůz byl tento den napaden  před budovou zbirožského nádraží mezi 11 a 12 hodinou dopoledne. Zde se vloupal  zatím neznámý zloděj do vozu značky PEUGEOT a z jeho interiéru následně odcizil příruční aktovku s doklady a finanční hotovostí.  Posledním případem je pak vloupání do sklepní kóje, ke kterému došlo v době od 14. do 16. února v ulici B. Němcové v Rokycanech. Pachatel z prostor kóje bytové jednotky odcizil  plynový sporák, parabolu od satelitu s čidlem, dva koberce, zavařeniny a kompoty.
Celkové škody, které měli pachatelé v uvedených případech způsobit, byly vyčísleny na více jak 52 tisíc korun. Po pachatelích nyní pátrají policisté z rokycanského a zbirožského obvodního oddělení, kteří v případech vloupání do vozidel  zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a v případě vloupání do sklepní kóje pak pro podezření ze spáchání přečinů krádeže a  porušování domovní svobody.

nprap. Jana Tomková
17.2.2011

 

vytisknout  e-mailem