Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vloupání na Rokycansku

Do chaty a do vozidel 

     Několik případů vloupání bylo rokycanským policistům oznámeno včera 21. března 2012. Během dopoledne vyjížděli do chatové oblasti Žďárská cesta v Rokycanech, do Mýta a Holoubkova. Předmětem zájmu pachatelů byly věci v rekreačním objektu a odložená zavazadla ve dvou vozidlech.
     Do rokycanského rekreačního objektu vnikl pachatel zřejmě v noci na 21.3.2012 poté, co rozbil skleněnou výplň okna. Z interiéru chaty pak odcizil alkoholické nápoje. Na místě činu po sobě zanechal škodu, která dosáhla skoro na pět tisíc korun. Po pachateli nyní pátrají policisté obvodního oddělení Rokycany, kteří jeho jednání kvalifikovali jako přečiny krádež a porušování domovní svobody.
     K vloupání do dvou osobních vozidel tovární značky ŠKODA Fabia došlo v Mýtě a Holoubkově dle prvotně zjištěných informací mezi 7 a 8 hodinou ráno 21.3.2012. Tyto případy se ve svých základních rysech shodují. Zloděje totiž zlákaly zavazadla odložená na sedadlech vozů. Poté, co rozbil skleněnou výplň okna, odložené tašky odcizil. Poškození tak přišli o osobní doklady, platební kartu, finance a fotoaparát i s příslušenstvím. Celkové škody přesáhly v součtu částku 40 tisíc korun. Tímto jednáním se měl pachatel dopustit přečinů krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Policisté opětovně veřejnosti připomínají již známé heslo "AUTO NENÍ TREZOR". Jakékoli věci odložené v interiéru vozu jsou pro zloděje velkým "lákadlem" a snadnou kořistí. K vloupání do vozu jim postačí jen nepatrná chvilka, proto je nutné všechna zavazadla odstranit z viditelných míst interiéru automobilu.

nprap. Bc. Jana Tomková
22.3.2012

vytisknout  e-mailem