Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vloupání objasněno

TEPLICKO - Recidivista se ke krádeži přiznal; Vyhýbal se vězení a další zprávy. 

Vloupání objasněno

     Tepličtí policisté objasnili případ vloupání do prostor reklamní agentury, ke kterému došlo začátkem letošního roku. Tehdy ještě neznámý pachatel se po rozbití okna vloupal do provozovny, ze které odcizil notebook a mobilní telefon. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže a díky intenzivnímu vyšetřování ustanovili totožnost 36letého pachatele, který má vloupání na svědomí, u výslechu se ke svému jednání doznal. V uplynulých dnech mu sdělili podezření z přečinu, za který mu s ohledem na jeho pestrou trestní minulost hrozí až tříleté vězení.

 

Vyhýbal se vězení

     Až o dva roky může soudce prodloužit pobyt ve vězení 38letému recidivistovi, který se vyhýbal nástupu do vězení. Muž odsouzený k půlročnímu vězení za majetkovou trestnou činnost do výkonu trestu odnětí svobody nenastoupil, ačkoliv si výzvu převzal. Nyní už je ve věznici, kam mu bylo doručeno obvinění z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

 

Na dávky neměla nárok

     Z přečinu podvodu byla obviněna 35letá žena, která připravila stát o více jak šest tisíc korun. Podezřelá nesplnila svou povinnost a v zákonné lhůtě příslušnému úřadu neoznámila ukončení nájemního vztahu k bytu, k němuž bylo vázáno vyplácení sociálních dávek. Tím zavinila, že jí byla neoprávněně přiznán a vyplacen příspěvek na bydlení ve výši 6 329 korun, který přijala, ačkoliv věděla, že jí nenáleží, v případě odsouzení jí hrozí až dvouleté vězení.

 

Hledáme svědky nehody

     Policie žádá občany o podání svědectví v souvislosti s dopravní nehodou, ke které došlo 14. března 2016 v době od 13:50 do 14:05 hodin v Teplicích, ul. Duchcovská u čp. 229. Dosud neustanovený řidič blíže nezjištěného vozidla bílé barvy (pravděpodobně tov. zn. VW Golf 5. generace) poškodil osobní vozidlo Renault Laguna zaparkované vpravo v odstavném pruhu. Z místa následně odjel, aniž by si splnil povinnosti dané zákonem. Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

 

 

Teplice, 17. 3. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem