Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vloupání objasněno

TEPLICKO - Pachatel byl dopaden během několika dnů; Recidivista prodával drogy... 

Vloupání objasněno

     Tepličtí policisté dopadli zloděje, který se začátkem srpna vloupal do truhlárny. Po rozbití okna vnikl do provozovny, kde odcizil vrtačku a frézu, celková škoda byla vyčíslena na téměř 15 tisíc korun. Na základě podaného trestního oznámení policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže a začali pátrat po pachateli. Podle poznatků z místa činu a modu operandi vytipovali několik podezřelých a během necelých dvou týdnů od přijetí oznámení zjistili totožnost muže, který má vloupání na svědomí. Jedná se o 34letého obyvatele Teplic, kterému již sdělili podezření ze spáchání přečinu, za který ho může soudce poslat až na dva roky za mříže.

 

Recidivista prodával drogy

     Až deset let za mřížemi by mohl strávit 31letý recidivista, který v Duchcově prodával drogy. Přestože již byl v minulosti několikrát odsouzen za trestnou činnost spojenou s omamnými a psychotropními látkami a dokonce je v současné době v „podmínce“, se svým „byznysem“ zřejmě přestat nehodlá. Kriminalisté zadokumentovali několik desítek prodejů pervitinu uskutečněných v uplynulých měsících a včera muže obvinili z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

 

Kradl jako straka

     Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. Toto lidové přísloví se vztahuje i na jednání 31letého lapky, který opakovaně kradl a to především zboží v prodejnách. Vybíral si hlavně supermarkety a z regálů kradl vše, co mohl zpeněžit, nebo zkonzumovat. Oznámena byla například krádež hygienických tamponů, čokolád, konzerv s tuňákem, nebo kosmetiky. Když se mu ale naskytla příležitost, neváhal se dopouštět i jiné trestné činnosti, například využil nepozornosti majitele osobního vozidla a v nestřeženém okamžiku mu z auta ukradl peněženku, se kterou se dal na útěk. Měl ale smůlu, protože ho nedaleko místa činu zadrželi policisté. Je také podezřelý, že v teplickém obchodním centru z uzavřené prodejny přes staženou roletovou mříž odcizil ze stojanu vystavené kompresní triko.

     Několikrát se také pokusil pomocí údajně nalezených cizích platebních karet vybrat z různých bankomatů finanční hotovost v celkové výši čtyřicet tisíc korun, protože ale neznal PIN, peníze se mu získat nepodařilo.

     Celkem odcizil věci v hodnotě přes šest tisíc korun, jednotlivé případy tak byly sloučeny do jednoho skutku a muž byl obviněn z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku, za které mu hrozí až dvouleté vězení.

 

 

19. 8. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem