Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vloupání objasněno

TEPLICKO - Krádeže se dopustil recidivista; Neplatili za elektřinu; V bankomatu nechal kartu... 

Vloupání objasněno

     Po několikaměsíčním vyšetřování se teplickým policistům podařilo objasnit vloupání do reklamní agentury, ke kterému došlo začátkem letošního roku. Tehdy ještě neznámý pachatel se po rozbití okna vloupal do firmy, kde odcizil notebook a mobilní telefon, celková škoda byla vyčíslena na více jak pět tisíc korun. Včera byl z přečinu krádeže obviněn 36letý recidivista, který už byl v minulosti za majetkovou trestnou činnost desetkrát odsouzen, při výslechu se k vloupání, za které může jít až na tři roky zpátky za mříže, přiznal.

 

Neplatili za elektřinu

     Z přečinu krádeže byli obviněni muž a žena, kteří žijí v pronajatém bytě v Trnovanech. Po dva měsíce „načerno“ odebírali elektřinu, čímž podle odborného vyjádření poškozené společnosti způsobili škodu téměř šest tisíc korun. Pokud je soudce uzná vinnými, hrozí oběma až dvouleté tresty odnětí svobody.

 

V bankomatu nechal kartu

     Správně se zachoval senior, který včera našel cizí platební kartu. Roztržitý majitel ji zapomněl v bankomatu, kde ji nalezl muž, který si chtěl vybrat peníze. Kartu předal policistům, kteří ji odevzdali na pobočku banky, která kartu vydala, díky poctivému pánovi tak majiteli karty nevznikla žádná škoda.

     Takové štěstí neměla žena, která zapomněla v trolejbusu svou kabelku, ve které měla peněženku s veškerými doklady, finanční hotovostí a platební kartou. Tašku našel neznámý člověk, který si ale věci v hodnotě přes osm tisíc korun zřejmě přisvojil, pokud se podaří zjistit jeho totožnost, hrozí mu trestní stíhání pro přečiny zatajení věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

 

Ukradené auto

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Teplicích odcizil osobní vozidlo. Zloděj zřejmě v nočních hodinách ukradl automobil Škoda Octavia, jehož hodnotu majitel vyčíslil na téměř devadesát tisíc korun. Po vozidle bylo vyhlášeno celostátní pátrání, v případě dopadení hrozí pachateli trestní stíhání pro přečin krádeže a až pětileté vězení.

 

 

15. 4. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem