Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vloupání objasněno

TEPLICKO - Stavební buňku vykradl bezdomovec; Vandal poškodil auto a další zprávy. 

Vloupání objasněno

     Koncem května došlo mezi obcemi Křemýž a Hostomice k vloupání do stavební buňky. Tehdy ještě neznámý pachatel po překonání mříží vnikl do buňky, kde následně z uskladněných čerpadel pomocí nože, který uvnitř našel, uřezal a odcizil měděné přívodní kabely. Policisté během několika málo dnů dopadli 28letého muže, který má vloupání na svědomí. Bezdomovec, který kabely prodal do sběrny, se k vloupání přiznal a převzal si sdělení podezření z přečinu krádeže, za který mu hrozí až dvouleté vězení.

 

Vandal poškodil auto

     Policisté pátrají po neznámém vandalovi, který v Oseku poškodil osobní vozidlo. Pachatel poškrábal lak na zaparkovaném automobilu a cihlou navíc rozbil čelní sklo, majitelce způsobil škodu kolem třiceti tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin poškození cizí věci, za který hrozí pachateli v případě dopadení až roční vězení.

 

Vykradená chata

     Z přečinů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci je podezřelý zatím neznámý pachatel, který vykradl rekreační chatu v Krupce. Zloděj si z ní odnesl potraviny, dvě autobaterie a navíc ze střechy demontoval a následně odcizil sluneční kolektor. Celková škoda byla vyčíslena na bezmála čtyřicet tisíc korun, pachateli hrozí v případě dopadení až dvouleté vězení.

 

Ke krádeži nedošlo    

     Na trnovanské policisty se včera obrátil majitel osobního vozidla s oznámením, že mu neznámý pachatel v ulici Krušnohorská během noci ukradl jeho auto v hodnotě 63 tisíc korun. Po vozidle bylo ihned vyhlášeno pátrání, už odpoledne se ale odvolávalo. Muž se totiž rozpomněl, že když auto večer zaparkoval, vyrazil ještě na diskotéku, ze které se vrátil domů pěšky. Auto zůstalo zaparkované u Luny, kam večer dojel, protože ale do rána zapomněl, že ho nezaparkoval na obvyklém místě před místem bydliště, nýbrž u diskotéky, domníval se, že mu ho někdo ukradl. Vzhledem k tomu, že nedošlo ke spáchání žádného protiprávního jednání, bude celý případ odložen.

 

Další újezdy od nehod

     Policie nadále zaznamenává zvýšený počet případů, kdy pachatelé dopravních nehod ujíždějí, aniž by splnili povinnosti uložené platnou legislativou. Přivítáme jakákoliv svědectví veřejnosti k níže uvedeným nehodám, jejichž viníci nerespektují zákonem daná pravidla.

     K první dopravní nehodě došlo 12. května 2016 v době od 16:00 do 16:55 hodin v Teplicích, ul. Nákladní na parkovišti OD Lidl. Dosud nezjištěný řidič neustanoveného vozidla poškodil zadní nárazník zaparkovaného automobilu Ford Fiesta reg. zn. 8U8 2630 a z místa nehody ujel, aniž by splnil ze zákona danou povinnost při účasti na dopravní nehodě.

      K další nehodě, od které pachatel ujel, došlo v době od 16:30 hodin dne 24. 5. do 19:00 hodin dne 30. 5. 2016 v Teplicích, ulice Pod Školou na parkovišti před vchodem domu č. p. 15, kde neznámý řidič motorového vozidla poškodil zadní stranu zaparkovaného automobilu zn. Kia, reg. zn. 8U8 2404.

     Zákonem uložené povinnosti nesplnil také řidič, který v době od 19:00 hodin dne 25. května do 9:15 hodin dne 26. května 2016 boural v Teplicích, ul. Duchcovská, kde narazil do zaparkovaného vozidla Renault reg. zn. 5U8 8923. Podle zatím zjištěných svědectví mohlo k nehodě dojít zřejmě 25. 5. 2016 kolem 14. hodiny, účastníkem nehody měl být řidič automobilu Ford s posledním dvojčíslím registrační značky 82.

     Od nehody ujel také řidič, který 1. června 2016 v době od 11:45 do 12:00 hodin v Duchcově, ul. Husova naboural před Českou spořitelnou zaparkované vozidlo Peugeot reg. zn. 3U0 9657. Podle zatím zajištěných důkazů by se mělo jednat o vozidlo červené barvy typu MPV nejspíše VW Sharan, Ford Galaxy a nebo Seat Alhambra, automobil by měl být poškozen v zadní části a to ve výšce 0,45- 0,90 m.

     Veškeré poznatky k nehodám lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

 

 

 

6. 6. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem