Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Vloupání se policistům nepozdávalo

BŘECLAVSKO: Servírka si finance odnesla domů.  

Břeclavsko - Policisté včera v ranních hodinách přijali oznámení, že v jedné restauraci na Břeclavsku došlo k vloupání. Pachatel měl do objektu vniknout oknem a odnést si tržbu uloženou v trezoru. Provozovatelka pohostinství událost nahlásila okamžitě poté, co přišla do práce.

Na místo vyjela nejen hlídka z obvodního oddělení, ale také výjezdová skupina služby kriminální policie a vyšetřování. Již podle prvotního ohledání místa činu se policistům vloupání nepozdávalo. Zajistili veškeré stopy a začali se událostí intenzivně zabývat. Zanedlouho fingovanou krádež objasnili. Finance si odnesla jedna ze zaměstnankyň, která zde pracovala jako servírka. Snažila se všechno upravit tak, aby to vypadalo, že do restaurace zavítal zloděj. Ovšem předstírané páčení trezoru u policistů neobstálo.
 
Tentýž den si tak dvacetiletá žena vyslechla ve zkráceném přípravném řízení sdělení o podezření z přečinu zpronevěry. Za své nezodpovědné jednání, kdy si přisvojila přes čtyřicet tisíc korun, si může vysloužit až dvouletý pobyt za mřížemi.
por. Mgr. Kamila Haraštová, 30. dubna 2013

vloupání restaurace.wav

vytisknout  e-mailem