Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vloupáním do chat napáchal desetitisícové škody

CHOMUTOVSKO - Podezřelého prozradily stopy na místě činu; Okradl známého. 

Dobře odvedená práce na místě činu přivedla policisty na stopu muže, který se měl vloupat do několika chat u Měděnce na Chomutovsku.

Celkem čtyři vloupání v chatové oblasti v blízkosti Měděnce byla policistům oznámena v červenci tohoto roku. Neznámý pachatel vnikal do chat násilím se zřejmým účelem přivlastnit si cizí majetek. Z jedné chaty měl odcizit různé věci, například elektrocentrálu, vařič, propanbutanové lahve, aku vrtačky, lyže, vysavač a podobně. V jedné z chat odcizil otevřenou lahev alkoholu, další chatu pouze prohledal, ze zdi sundal obraz, poškodil televizi, avšak nic neodcizil. Stejně tak nic nezmizelo z posledního objektu, do něhož se také pokoušel násilím dostat.

Svým jednáním měl pachatel majitelům chat způsobit na odcizených věcech celkově škodu ve výši přes 14 tisíc korun. Dalších 14 tisíc činí v součtu škoda vzniklá poškozením okenic, oken, dveří a vybavení napadených objektů.

Vyhodnocením stop zajištěných na místech vloupání se podařilo zjistit, kdo má mít činy na svědomí. Z trestných činů krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody byl obviněn 23letý muž z Klášterce nad Ohří.

Jedná se o stejného muže, který se měl podle zjištění kriminalistů v srpnu vloupat do objektu pošty v Klášterci nad Ohří. Dotyčného tehdy policisté dopadli už dvě hodiny po oznámení události. Z pošty si měl odnést hlavně stírací losy za více než 10 tisíc korun a v budově napáchat značné škody. O tomto vloupání jsme informovali 17. srpna.

Trestní stíhání zmíněného mladíka vyšetřovatel tedy rozšířil o další tři uvedené trestné činy. Usnesení o zahájení trestního stíhání si obviněný převzal ve vazební věznici, kam byl umístěn právě v souvislosti s vloupáním do objektu pošty v Klášterci. Nepoučitelný recidivista by si v případě uznání viny mohl u soudu vyslechnout verdikt až tříletého vězení.

 

Okradl známého

Z trestného činu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku byl obviněn 43letý Chomutovan. Podle zjištění policistů měl při návštěvě v bytě u známého využít jeho nepozornosti a z bundy zavěšené v chodbě mu odcizit peněženku s doklady, finanční hotovostí ve výši 10 tisíc korun a úvěrovou kartou. U té měl ke své smůle poškozený přiložen i PIN kód. Této skutečnosti měl podezřelý využít a z karet ve dvou případech vybrat celkem částku 3.500 korun. Další pokus o výběr už úspěšný nebyl. Celkově způsobená škoda tak zůstala na částce 13.500 korun.

Za popsané jednání může dotyčnému, který byl již v minulosti za krádež odsouzen, hrozit s ohledem na spáchání činu na jaře v době tehdy vyhlášeného nouzového stavu, až osmiletý trest.

 

 

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 26. října 2020

vytisknout  e-mailem