Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Vloupával se do různých objektů a kradl peníze

BRNO: Třiapadesátiletý muž byl již v minulosti trestaný a dokonce i vyhoštěný z České republiky. 

Za mřížemi cely vazební věznice v těchto dnech skončil třiapadesátiletý a zřejmě nenapravitelný recidivista. Jedná se o cizince, který byl již v minulosti odsouzen za majetkovou trestnou činnost. Naposledy  strávil ve vězení tři roky. V květnu se dostal na svobodu a v podstatě okamžitě začal znovu krást. Navíc se opět zdržoval na území České republiky, přestože mu byl v minulosti uložen trest vyhoštění na dobu neurčitou.

Od května do srpna má na svědomí nejméně třináct případů vloupání do různých objektů v Brně a další čtyři v Praze. Většinou za užití násilí se vloupával do kanceláří různých firem či vysokých škol, prodejen nebo ordinací a kradl peníze. Například ze stomatologického centra si odnesl asi pětatřicet tisíc korun. Navštívil také prodejnu zdravotnických potřeb, kdy nezjištěným předmětem překonal dveře a vnikl do místnosti, kde z pokladny vzal čtyři a půl tisíce korun.

V Brně svým jednáním podezřelý způsobil celkovou škodu odcizením peněz a poškozením zařízení necelých dvě stě tisíc korun a v Praze přibližně šedesát tisíc korun.

Brněnští kriminalisté z 2. Oddělení obecné kriminality muže obvinili hned z několika trestných činů, a to krádež, poškození cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za které si patrně vyslouží další několikaletý pobyt za mřížemi.

Zvukový záznam:zvuk0908.mp3

por. Andrea Cejnková, 9. srpna 2022

vytisknout  e-mailem