Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vnikl do firmy, spal v autě

CHOMUTOV - Opilý řídil auto, Prohledal pokoje penzionu.... 

Přespával v autě
Z krádeže obvinili policisté 33letého muže z Otvic. Muž překonal oplocení firmy v Jirkově, vnikl do přístřešku u skladu a v zaparkovaném vozidle demontoval a odcizil autorádio. V nákladním prostoru pak přibral akumulátor a z poškozené nádrže odčerpal benzín. Vozidlo pak muž používal jako své přechodné bydliště, neboť zde několik nocí přespával. Jirkovští policisté pachatele zadrželi, obvinění z trestného činu si převzal, vyšetřování je vedeno na svobodě.
 
Opilý řídil auto
1,75 a 1,83 promile alkoholu v dechu, to je hladina alkoholu, kterou naměřili policisté 35letému muži z Jirkova při kontrole v Jirkově, Ervěnická ulice. Lustrací bylo dále prokázáno, že muž řídit neměl. Okresní soud Chomutov mu totiž vyslovil zákaz řízení motorových vozidel pro všechny skupiny, zákaz skončí až v únoru příštího roku. Jirkovák musel jízdu ukončit, čeká na něj obvinění z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí.
 
Prohledal pokoje penzionu
Na policejním oddělení v Klášterci nad Ohří vyšetřují jednání 30letého místního obyvatele. Muž překoval oplocení areálu penzionu v obci Rašovice a otevřenými dveřmi vnikl dovnitř. Prohledal pokoje hostů, kteří nebyli přítomni, a odcizil hotovost v cizí měně. Pachatel byl obviněn z krádeže a porušování domovní svobody, obvinění si převzal.
 
Zůstalo u slibů
25 tisíc korun předala žena z Chomutova 44letému muži. Spolu se domluvili na rekonstrukci koupelny v bytě a peníze měly sloužit jako záloha na nákup materiálu. Zůstalo však pouze u slibů. Muž práce nezačal, materiál nedodal, peníze nevrátil a je nekontaktní. Podvedená žena se proto obrátila na policii a podala trestní oznámení. Za podvod hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.
 
Zloděj si došel pro prasata
Policisté v Radonicích pátrají po pachateli, který vnikl do výkrmny prasat v obci Pětipsy. Zloděj poškodil dveře a měl volný pohyb po celém areálu. Z kotce odcizil dvě prasata za téměř 7 tisíc korun. Případnému pachateli hrozí obvinění z krádeže.
 
Babička je v pořádku
Žena z Chomutova oznámila na policii, že v pátek si rodina vyjela do lesa na houby v obci Hora sv. Šebestiána. Byla s nimi i 62letá babička, která se ztratila a nemůžou ji najít. Pátrací akce se zúčastnily dvě desítky policistů, včetně psovoda se služebním psem. Babička se nakonec našla, v lese zabloudila, došla až do vesnice na německé straně a sama se po silnici vrátila v pořádku zpět. Pátrání po hledané bylo ukončeno.
 
14. srpna 2012  
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem