Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Vnikl do pokoje a odcizil peněženku

CHEBSKO – Nyní mu hrozí až tříletý pobyt ve vězení. 

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání šestatřicetiletého muže z Plzeňska, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Muž měl být v říjnu minulého roku ubytován v jednom z hotelů v Aši. Během svého pobytu měl ve večerních hodinách vniknout do jiného pokoje, ten prohledat a nakonec z něj odcizit peněženku s platebními kartami a finanční hotovostí. O několik minut později se do pokoje vrátila sedmapadesátiletá žena, která si okamžitě všimla, že jí byla odcizena peněženka a pomocí mobilního telefonu platební karty zablokovala. Mezitím se ale šestatřicetiletý muž pokusil uskutečnit tři finanční transakce, ovšem ty se mu dokončit nepodařilo. Svým jednáním měl ženě způsobit škodu téměř tisíc korun, ovšem pokud by se mu podařilo platby přes internet dokončit, tak by ženě způsobil škodu téměř 11 tisíc korun.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na tři roky, jelikož byl za trestný čin krádeže v posledních třech letech již pravomocně odsouzen.

nprap. Jakub Kopřiva
31. 7. 2019

vytisknout  e-mailem