Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vnikla seniorce do domu, odcizila peníze, policisté po krátké době ženu vypátrali

NADRYBY – Nebýt všímavého souseda a velice rychlé reakce policistů, tak by pachatelka nemusela být zjištěna a seniorce vráceny její peníze. 

     Případ se odehrál dne 27. srpna 2015 v rodinném dome v obci Nadryby, když 80letá seniorka šla v poledních hodinách na zahradu věšet prádlo, avšak dům nechala otevřený. Té situace využila 27letá žena, která bez vědomí seniorky vnikla do jejího domu, ve kterém odcizila finanční hotovost 10 500 korun, přičemž byla při odchodu přistižena seniorkou, které řekla, že má zájem koupit sousední dům. Tímto nevzbudila v seniorce žádné pochybnosti a odešla. Avšak všímavý soused sledoval počínání pachatelky a celou věc pohotově oznámil na tísňovou linku policie. Muž policistům uvedl nejen popis podezřelých osob, ale i vozidla. Operační důstojník proto po osobách a vozidle okamžitě vyhlásil pátrání, na základě které hlídka obvodního oddělení policie Radnice v obci Stupno zastavila podezřelé vozidlo, ve kterém se nacházelo celkem pět osob z Brna a Nymburku. Jednalo se o dva muže a tři ženy. Policisté podezřelé osoby na místě zadrželi a převezli do policejní cely. Žena, která se měla krádeže dopustit, se přiznala a policistům odcizenou finanční hotovost odevzdala. Kriminalisté pak okamžitě finanční hotovost seniorce vrátili a 27leté ženě z Brna sdělili podezření ze spáchání trestného činu porušování domovní svobody a krádeže.
 
     Tímto upozorňujeme občany, aby si maximálně chránili svůj majetek a nepouštěli nikoho, koho neznají, do svého bydliště. A v případě, že opustí své bydliště i na krátkou dobu, tak si svou nemovitost řádně zajistili proti vniknutí nezvaného hosta. A ve chvíli, kdy viděli podezřelé chování osob v souvislosti s majetkovou trestnou činností a nejen s ní, tak okamžitě volali tísňovou linku policie.
 
nprap. Ing. Jan koželuh
2. září 2015

vytisknout  e-mailem