Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vnikli do tří chatek a rodinného domu

a další zprávy z Bruntálska 

Milovník tabákových výrobků
V době od 25. do 26.2.2010 v Rýmařově na ulici 1. máje dosud neznámý pachatel vytrhl kovovou mříž okna novinového stánku. Odjistil šrouby, vypáčil okno a vnikl dovnitř. Odcizil tabákové výrobky v hodnotě přes 7 500 Kč. Poškozením vznikla škoda přes 2 tisíce Kč.  
 
Nehoda s těžkým zraněním
V 7,30 hodin v Nových Heřmínovech došlo k dopravní nehodě čtyř vozidel. 35letý řidič s vozidlem Octavia při předjíždění v mírné, přehledné levotočivé zatáčce dostal smyk a nestačil se zařadit zpět do svého jízdního pruhu. Narazil přední levou částí do protijedoucího vozidla Opel 38letého řidiče. Po nárazu byl opel odhozen do příkopu. Octavia pokračovala několik desítek metrů v jízdě a následně vyjela vpravo mimo silnici. Na tuto vzniklou situaci reagovaly řidičky vozidel Peugeot a Renault, které jely za havarovaným opel tím, že aby se vyhnuly střetu, tak vyjely mimo vozovku do pole. Při nehodě došlo k těžkému zranění řidiče opelu, kterého museli na místě z vozidla vystřihávat hasiči. Byl následně převezen do nemocnice, kde je hospitalizován. K dalším zraněním osob nedošlo. Způsobená škoda činí přes 400 tisíc Kč.
 
Vnikli do tří chatky i rodinného domu
Policisté z Břidličné spolu s bruntálskými kriminalisty objasnili sérii vloupání do tří zahradních chatek a rodinného domu v Břidličné. Krátce po posledním činu zadrželi i čtveřici pachatelů ve věku od 16 do 23 let, které následně obvinil policejní komisař z přečinu a provinění krádeže a porušování domovní svobody. Těch se měli dopustit tím, že 
            - na začátku měsíce února 2010 v nočních hodinách v Břidličné po předchozí omluvě dva ze starších obviněných vnikli do rodinném domku. Jeden z nich vysekal přinesenou sekerou kovovou mříž okna  domu a rozbil výplň. Druhý hlídal na rohu domu. Následně vnikli dovnitř a odcizili elektroniku, mobilní telefon, vrtačky, šperkovnici s různými šperky a v domě zkonzumovali také potraviny. Svým jednáním způsobili škodu ve výši přes 95 tisíc Kč.
            - dne 22.2.2010 v nočních hodinách tři z obviněných v chatové kolonii v Břidličné po předchozí domluvě vnikli po rozbití oken do tří zahradních chatek. Odcizili spací pytle, ohřívač i s plynovou láhví a elektronické nářadí. Způsobená škoda činí celkově přes 5 tisíc Kč.
                                                                                 
komisař por. Bc. Tušková P. 

vytisknout  e-mailem