Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Vniknul do několika zaparkovaných vozidel

KARLOVARSKO – Nyní mu hrozí až tříleté vězení. 

Karlovarští kriminalisté sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku osmačtyřicetiletému muži z Karlových Varů.

Podezřelý muž měl v pondělí 6. května letošního roku krátce po deváté hodině přijít před jednu ze středních škol v Karlových Varech, kde si všiml zaparkovaného vozidla značky Hyundai. Následně do neuzamčeného vozidla vnikl a prohledal vnitřní prostor. Poté z něj odcizil mobilní telefon, platební kartu, finanční hotovost, osobní doklady či klíč k jinému vozidlu. Dále si všiml odloženého batohu, ve kterém byla další platební karta či osobní doklady, který také odcizil a z místa odešel. O pouhé dva dny později měl u dalšího zaparkovaného vozidla přineseným nářadím poškodit skleněnou výplň u zaparkovaného osobního automobilu značky Mitsubishi. Z vozidla odcizil batoh, ve kterém byl mobilní telefon a příslušenství k němu. 

Na konci měsíce května letošního roku měl poškodit skleněnou výplň u dalšího zaparkovaného vozidla. Do toho vniknul, ale nic neodcizil a z místa odešel. Poslední krádeže se podezřelý muž dopustil ve čtvrtek 30. května letošního roku krátce před šestou hodinou ranní. V pořadí u čtvrtého zaparkovaného vozidla taktéž poškodil jedno z oken, čímž následně vstoupil do vozidla značky Renault. To prohledal a odcizil z něj kabelku. 

Svým jednáním způsobil škodu přibližně 25 tisíc korun. 

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, neboť byl za krádeže v minulosti pravomocně odsouzen. 

nprap. Jan Bílek
31.5.2024

vytisknout  e-mailem