Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vnuk oloupil babičku

ÚSTÍ NAD LABEM - Babička mu odmítala dát peníze, tak jí donutil násilím. 

Policejní komisař sdělil obvinění 23letému mladíkovi z trestného činu Loupeže. Obviněný koncem měsíce května přišel do bytu své babičky, po které požadoval, aby mu dala 30 korun. Poškozená svému vnukovi odpověděla, že má poslední peníze, což jej natolik rozčílilo, že jí chytil za obě ruce, začal s ní třást a následně jí s vulgárními výrazy hodil na pohovku s tím, že když mu peníze nedá, tak jí zabije. Babička mu následně ze strachu peníze dala a on odešel. Za uvedené jednání obviněnému hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od 2 do 10 let.

Zlodějům nic není svaté
Dosud neznámý pachatel se v průběhu 14 dnů vloupal do kostela v Trmicích, ze kterého následně odcizil pět přímotopů, průtokový ohřívač, cínový talíř, dva svícny a harmonium. Způsobená škoda se pohybuje kolem 6 tisíc korun.

Vloupání do autosalónu
Dosud neznámý pachatel se v průběhu víkendu vloupal do autosalónu ve Všebořicích, kde následně po vypáčení přepravního kontejneru odcizil cca 20 pneumatik na vozidlo Volvo. Majiteli tak způsobil škodu kolem 198 tisíc korun.

Vloupání do skladu
Dosud neznámý pachatel se v průběhu noci 25.6. vloupal do skladu dílů v centru města. Následně z tohoto skladu odcizil nezjištěný počet pneumatik s Alu disky a autodoplňky. Způsobená škoda se pohybuje kolem 50 tisíc korun.

por. Bc. Veronika Hyšplerová
Ústí nad Labem 26.6.2012
 

vytisknout  e-mailem